"Biju laimīgs, ka spēju tikt prom." Čehu hokeja zvaigzne par laiku okupantu līgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvids Sklenička
Dāvids Sklenička Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja aizsargs Dāvids Sklenička sarunā ar ziņu mediju "Expressen" pastāstījis par šķiršanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

Sklenička iepriekšējās divas sezonas pavadīja KHL klubā Helsinku "Jokerit". Sākoties Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumam Ukrainā, "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" paziņoja par KHL pamešanu.

Līdz ar to darba meklējumos nonāca šo abu klubu hokejisti, tai skaitā arī Sklenička, kuram ar Helsiku komandu bijis vēl divu sezonu līgums.

"Sapratu, ka "Jokerit" KHL vairs nespēlēs. Tāpēc meklēju jaunu klubu. Šķiršanās no "Jokerit" nebija bez problēmām. Kā jutos, kad pienāca laiks aiziet? Bija smagi. Man līgumā ar "Jokerit" bija atlikuši divi gadi. Tieši tāpēc šķiršanās arī nebija vienkārša. Bet tobrīd biju laimīgs, ka spēju tikt prom," sacījis Sklenička.

Aizsargs arī atzīst, ka KHL pavadīto laiku konstanti aizēnojušas ārpus laukuma problēmas.

"Katru sezonu kaut kas atgadījās. Pirmajā gadā sākās koronavīruss. Arī otrajā sezonā vēl bija kovids. Līdz ar to mēs "play-off" spēles aizvadījām tālu no mājām. Un tad trešajā gadā sākās karš. Līdz ar to tas bija vilšanās pilns laiks," par KHL pavadītajām sezonām izteicies Sklenička.

Šo sezonu 26 gadus vecais aizsargs Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) ir sācis lieliski, "Byrnas IF" kluba rindās astoņos mačos atzīmējoties ar deviņiem (3+6) rezultativitātes punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu