Koalīcijas veidošana: "Progresīvie" aicina uz tikšanos "Apvienoto sarakstu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Apvienotais saraksts" pārstāvis Uldis Pīlēns.
"Apvienotais saraksts" pārstāvis Uldis Pīlēns. Foto: Zane Bitere/LETA

14. Saeimā ievēlētā partija "Progresīvie" ir nosūtījusi uzaicinājumu tikties potenciālajam koalīcijas partnerim - partiju apvienībai "Apvienotais saraksts" (AS), pavēstīja "Progresīvo" pārstāvis Dāvis Lodziņš.

"Progresīvie" AS politiķus aicina tikties piektdien, 14. oktobrī, plkst. 10 partijas birojā.

Vaicāts, vai partijas pārstāvji plāno uz tikšanos aicināt arī Nacionālās apvienības (NA) politiķus, Lodziņš norādīja, ka par to "Progresīvie" domāšot pēc tikšanās ar AS.

Partijas "Progresīvie" viens no līderiem Kaspars Briškens iepriekš atzīmēja, ka uz sarunām aicinās gan AS, gan NA, lai pārrunātu iespējamo sadarbību.

Valsts prezidents Egils Levits 3. oktobrī pilnvaroja "Jaunās vienotības" pārstāvi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sākt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Virzoties uz priekšu topošās koalīcijas veidošanas procesam jaunievēlētajā 14. Saeimā, saglabājas neskaidrība, kāda loma procesa noslēgumā būs partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijai.

Kariņš pauda, ka "valstij vislabāk būtu" plašāka koalīcija. Viņš starp JV, "Apvienotā saraksta" (AS), Nacionālās apvienības (NA) un "Progresīvo" pārstāvjiem neredz tādas iekšējās pretrunas, kas četrām partijām neļautu atrast vienošanos.

Savukārt NA rīcībspējīgu valdības modeli redz trīs partiju koalīcijā kopā ar JV un AS, pauda NA līderis Raivis Dzintars. Līdzīgu pozīciju ieņem arī AS.

14. Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu