Izlūki: Krievija apjomīgu triecienu Ukrainai bija plānojusi jau no oktobra sākuma (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Melni dūmi pār Ukrainas galvaspilsētu Kijivu pēc Krievijas apjomīgā raķešu uzbrukuma 10. oktobrī,
Melni dūmi pār Ukrainas galvaspilsētu Kijivu pēc Krievijas apjomīgā raķešu uzbrukuma 10. oktobrī, Foto: SIPA/Scanpix

Kremlis Krievijas karaspēkam bija pavēlējis sagatavot apjomīgus raķešu triecienus Ukrainas civilajai infrastruktūrai jau oktobra sākumā, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas dienesta sniegto informāciju, raksta ziņu aģentūra UNIAN.

"Pēc Ukrainas militārās izlūkošanas datiem, Krievijas okupācijas karaspēks 2. un 3. oktobrī saņēma no Kremļa norādījumus sagatavot masīvus raķešu triecienus pret Ukrainas civilo infrastruktūru," teikts ziņojumā.

"Aviācijas militārās vienības saņēma pavēli sagatavot masveida raķešu uzbrukumus. Kā mērķi tika noteikti civilās infrastruktūras objekti un blīvi apdzīvoti Ukrainas pilsētu centrālie rajoni."

Teroristu valsts galvenie mērķi bija radīt paniku ukraiņu vidū un iebiedēt Eiropas sabiedrību, norādīts ziņojumā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pirmdienas, 10. oktobra, rītā Ukrainas pilsētas satricināja masveida Krievijas raķešu uzbrukums.

Krievija veica virkni raķešu triecienu Kijivas centram, Vinnicas, Ļvivas, Kirovogradas, Mikolajivas, Ternopiļas, Žitomiras apgabaliem.

Zināms, ka Ukrainai uzbrukts ar augstas precizitātes raķetēm. Raķetes "Х101" un "Х555" izšautas no stratēģiskajiem bumbvedējiem no Kaspijas jūras reģiona. Uzbrukumā lietotas raķetes "Kaļibr", kas izšautas no Melnās jūras, "Iskander", "S-300" un "Tornado".

Patlaban zināms par 10 mirušajiem un 60 ievainotajiem, nacionālā telemaratona ēterā pavēstīja Nacionālās policijas preses sekretāre Marjana Reva.

Triecienu vietās strādā policisti, kas palīdz cilvēkiem un fiksē visas Krievijas noziegumu sekas. Tiesībsargājošo struktūru pārstāvji dara visu, lai maksimāli nodrošinātu cilvēku drošību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu