Honkonga atsakās arestēt Krievijas oligarha Mordašova superjahtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sankcionētajam Krievijas oligarham Aleksejam Mordašovam piederošā superjahta "Nord" Honkongas ostā 2022. gada 7. oktobrī.
Sankcionētajam Krievijas oligarham Aleksejam Mordašovam piederošā superjahta "Nord" Honkongas ostā 2022. gada 7. oktobrī. Foto: EPA/Scanpix

Honkongas varasiestādes paziņojušas, ka tās nearestēs Krievijas oligarha Alekseja Mordašova sperjahtu "Nord", kas noenkurojusies pilsētā kopš trešdienas, raksta britu raidorganizācija BBC.

Pret Mordašovu ir piemērotas Rietumu sankcijas.

Honkongas izpilddirektors Džons Lī pauda, ka Honkonga ievēros Apvienoto Nāciju Organizācijas sankcijas, bet ne "vienpusējas" sankcijas, ko uzliek "atsevišķas jurisdikcijas".

Domājams, ka pats Mordašovs patlaban neatrodas uz jahtas. 

"Apollo.lv" jau rakstīja, ka spuerjahta "Nord" Honkongā ieradās pagājušajā nedēļā no Krievijas.

"Nord" ir viena no greznākajām jahtām pasaulē, un tiek lēsts, ka tā ir vairāk nekā 500 miljonus eiro vērta. Tai ir seši klāji, peldbaseins, garāža zemūdenei, 20 apartamenti un divi helikopteru nolaišanās laukumi.

Tiek uzskatīts, ka tās īpašnieks ir Krievijas miljardieris Aleksejs Mordašovs - viens no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem un diktatora Vladimira Putina sabiedrotais.

Tāpat kā daudzi citi Krievijas oligarhi, 57 gadus vecais tērauda magnāts Mordašovs ir centies saglabāt sev piederošos īpašumus pēc tam, kad viņu skārušas sankcijas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Honkonga, kas ir īpašs administratīvais reģions Ķīnas pakļautībā, pēdējā laikā ir ciešāk pietuvinājusies Pekinai un zaudējusi daļu savas autonomijas.

ASV pagājušajā nedēļā brīdināja Honkongu par sankciju ignorēšanu, draudot, ka tādējādi var ciest tās reputācija kā finanšu centram.

Saskaņā ar Honkongas likumiem, jahta pilsētā var uzturēties tikai līdz 182 dienām, ja vien to nav licencējušas vietējās varas iestādes. Tomēr, pat ja šī jahta tur uzturas īslaicīgi, Honkonga ir viena no retajām ostām, kur joprojām tiek gaidītas krievu jahtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu