VIDEO un AUDIO Kaut kas briest, bet tas nav "roltons" - latvju bāleliņi sāks sezonas NHL un NBA

Čempionu brokastis #45
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ar pirmajiem mačiem sākusies jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona, drīzumā startēs arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāts. Sava loma katrā no šīm līgām būs arī latviešiem, tāpēc par to šoreiz runājām un diskutējām jaunākajā "Čempionu brokastu" sērijā.

NBA šosezon Latvijas pārstāvniecība sarukusi līdz diviem basketbolistiem. Vašingtonas "Wizards" uzbrukuma vezumu kopā ar Bredliju Bīlu centīsies vilkt Kristaps Porziņģis, bet Dalasas "Mavericks" sastāvā minūtes laukumā mēģinās izkarot Dāvis Bertāns.

Porziņģis gan iepriekšējā pārbaudes mačā otrdienas rītā pēc Latvijas laika nedaudz savainoja potīti, taču "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds juniors jau paudis, ka trauma nav nopietna.

"Čempionu brokastu" vadītāji Raimonds, Matīss un Mārtiņš paredz, ka par vienradzi dēvētajam Porziņģim šosezon būs liela loma ASV galvaspilsētas kluba panākumos, bet komanda diezin vai iekļūs izslēgšanas cīņās.

Savukārt Dāvis Bertāns ceļgala sāpju dēļ izlaidis pēdējās "Mavericks" pārbaudes spēles, kas rūjienietim nesola vieglas dienas, cenšoties tikt pie minūtēm laukumā. Viņš diezin vai jaunajā sezonā pēkšņi atradīs sev citu lomu komandā, nebalstoties uz savām snaipera spējām, tāpēc sezona noteikti būs izaicinājumu pilna.

NHL sezona sākās jau pagājušajā nedēļā, kad divus mačus Prāgā aizvadīja Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" komandas. Tiesa, neviena latvieša šo komandu sastāvos šosezon nav.

Pasaules spēcīgākajā līgā šogad atkal pievērsīsim uzmanību Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Elvim Merzļikinam, uzbrucējiem Zemgum Girgensonam (Bufalo "Sabres"), Teodoram Bļugeram (Pitsburgas "Penguins") un Rūdolfam Balceram (Floridas "Panthers"). Tuvu NHL būs arī Vankūveras "Canucks" sistēmas vārtsargs Artūrs Šilovs, kā arī aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš Toronto "Maple Leafs" nomainījis pret Otavas "Senators" organizāciju.

Raimonds, Matīss un Mārtiņš sarunas laikā prognozēja, kā katram no latviešiem varētu veikties jaunajā sezonā, kā arī kura no komandām iekļūs Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu