"Viņam ir "mājas" priekšrocības." "Haas" boss Šūmaheram publiski "pamet glābšanas riņķi"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Haas" vadītājs Gunters Štainers sarunā ar medijiem skaidrojis, kāpēc Mikam Šūmaheram vēl ir visas iespējas saglabāt savu pozīciju komandā arī nākamsezon.

"Sky Sports" jau iepriekš ziņoja, ka Šūmahers ir sācis pārrunas par līguma pagarināšanu ar "Haas", kas jau ir būtisks solis pretim vietas saglabāšanai komandā, jo iepriekš Šteiners vairākkārt bija izteicies, ka viņiem nekur ar līguma parakstīšanu neesot jāsteidzas. 

Jau ilgāku laiku, galvenais Šūmahera konkurents cīņā par "Haas" otru vietu blakus Kevinam Magnusenam ir viņa pieredzes bagātais tautietis Niko Hulkenbergs. 

Štainers gan uzskata, ka Šūmaheram pret Hulkenbergu ir kāda būtiska priekšrocība.

"Ja ar kādu tu strādā divus gadus, [viņam] tā ir priekšrocība. Viņam ir "mājas" priekšrocība," sacīja Štainers.

Šajā starpsezonā pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā vieta "Haas" komandā tika uzteikta krievu pilotam Ņikitam Mazepinam, kura vietā nāca vienībai ļoti pazīstama seja - dānis Kevins Magnusens.

Štainers uzsver, ka familiaritāte esot bijis viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Haas" Mazepinu aizstāja tieši ar Magnusenu, nevis kādu jauno braucēju vai citu maksas pilotu.

"Ir daudz vieglāk komandai pievienot jau pazīstamu braucēju nekā vienoties ar citu pilotu. Es vienmēr saku, ka pilotiem nav pietiekami daudz laika, lai mācītos. Tieši tāpēc komandā atgriezām Kevinu. Viņš gadu bija prom, bet zināja visus. Un tā vienmēr ir priekšrocība," norādīja "Haas" boss.

Šīs sezonas gaitā Šūmahers vairākkārt tika kritizēts par komandai finansiāli dārgu avāriju izraisīšanu. Arī aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Suzukas posmā Šūmahers lietainajā treniņbraucienā pazaudēja kontroli pār savu "Haas" spēkratu un to sadauzīja.

Šajā sezonā Šūmahers ar 12 punktiem ieņem 16. vietu pilotu kopvērtējumā. Jāatzīmē gan, ka nevienam no "Haas" pilotiem pie čempionāta ieskaites punktiem nav izdevies tikt jau septiņus posmus pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu