Nepiespriedīs cietumsodu Eiropas līmeņa ierēdnim no Igaunijas, kurš izvaroja kolēģi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marguss Rahuojs.
Marguss Rahuojs. Foto: Andres Pulver/Postimees

Beļģijas kasācijas tiesa mainījusi sodu Igaunijas pilsonim un augsta līmeņa Eiropas ierēdnim Margusam Rahuojam, kā rezultātā viņš cietumā nenonāks, vēsta medijs "Postimees".

2019. gada 18. februārī Briseles tiesa atzina tobrīd 51 gadu veco vīrieti par vainīgu izvarošanā. Sākotnēji viņam piesprieda četru gadu cietumsodu. Tāpat viņam bija jāizmaksā cietušajai kompensācija 30 000 eiro apmērā.

Saskaņā ar tiesas rīkojumu viņš 2015. gada septembrī Eiropas Komisijas telpās izvaroja par viņu 20 gadus jaunāku kolēģi. Incidents notika pēc pasākuma, kurā tika svinēta Rahuoja meitas piedzimšana.

Viņš tiesā savu vainu noliedza, apgalvojot, ka nav veicis vardarbību. Pēc viņa teiktā, sieviete varēja brīvi iziet no istabas.

Rahuojs pārsūdzēja pirmās instances tiesas spriedumu. Pagājušā gada oktobrī Belģijas otrās instances tiesa padarīja viņa sodu stingrāku un piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu.

Cietušā advokāts Sedriks Vergauvens toreiz sacīja, ka pagājušajā mēnesī Briseles tiesa nolēma palielināt sodu notiesātā attieksmes dēļ.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu