"Es to uztvēru kā grēksūdzi." Baznīcēns Krievijā atklāj pretkara nostāju garīdzniekam un iepinas nepatikšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Andrew Angelov/Shutterstock

Krievijā Irkutskas apgabalā pareizticīgo garīdznieks policijai ziņojis par baznīcēna Usoļjes-Sibirskes pilsētas bijušā deputāta Sergeja Ugļaņicas pretkara nostāju, cita starpā apgalvojot, ka viņš grasījies baznīcā likt sveces par Ukrainas uzvaru, vēsta neatkarīgais tīmekļa žurnāls "Ļudi Baikala".

Pret Ugļaņicu pagājušajā nedēļā pēc Federālā Drošības dienesta pārvaldes pārbaudes materiāliem ierosināta lieta par administratīvo pārkāpumu, un lietas materiālos ir arī Teļmas ciemata pareizticīgo draudzes garīdznieka Sergeja Kandibina liecība.

Lietas materiālos arī citēti Ugļaņicas ieraksti sociālajos tīklos, kas, kā uzskata prokuratūra, kurina naidu pret policiju, varasiestāžu pārstāvjiem un karavīriem, kā arī "pret Vladimiru Putinu kā Krievijas prezidentu".

Kā policijas protokolā citēts garīdznieks, pie viņa 11. aprīlī dievnamā pienācis Ugļaņica un teicis, ka vēlas, lai karā uzvarētu Ukraina, un gaida dienu, kad Maskavas Sarkanajā laukumā soļos Ukrainas karavīri.

"Mūsu saruna nonāca strupceļā, un vīrietis man sacīja sekojošo: "Es nolikšu sveces par Ukrainas uzvaru, un tad aiziešu no jūsu dievnama.""

Pats eksdeputāts žurnālam skaidroja, ka sveces viņš nolicis nevis par Ukrainas uzvaru, bet par karā kritušajiem krieviem un ukraiņiem.

"Garīdznieks vēl arī melo," norādīja Ugļaņica.

Eksdeputāta saruna ar garīdznieku notikusi dievnamā, tomēr tas nav bijis grēksūdzes sakraments.

"Bet es to uztvēru kā grēksūdzi. Es taču atklāti runāju ar garīdznieku, Dieva kalpu."

Kā skaidroja Ugļaņica, viņam ir svarīga baznīcas nostāja kara jautājumā.

"Es cerēju, ka baznīca var ieņemt no valsts neatkarīgu nostāju un varēs visus apvienot. Lūk, par to es gribēju parunāt ar tēvu Sergeju."

Ugļaņica uzskata, ka tieši garīdznieks ir vērsies policijā un pastāstījis par viņu sarunu.

Iespējams, garīdznieka vēršanas policijā ir iemesls, kāpēc pret bijušo deputātu ierosināta lieta, norāda žurnāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu