Par "netradicionālo ģimeņu" popularizēšanu Singapūra soda "Vogue"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stends ar "Vogue" žurnāliem. Attēls ilustratīvs.
Stends ar "Vogue" žurnāliem. Attēls ilustratīvs. Foto: Yulia Reznikov/Shutterstock

Singapūras varasiestādes saīsinājušas žurnāla "Vogue" vietējā izdevuma publicēšanas atļaujas termiņu, paužot "stingru brīdinājumu" par "netradicionālo ģimeņu" popularizēšanu un atkailinātu ķermeņu attēliem. 

Singapūrā ir spēkā stingri ierobežojumi attiecībā uz publikācijām par homoseksualitāti, un dzīves stila žurnāliem aizliegts popularizēt "alternatīvus dzīvesveidus".

Aizliegta arī kailu ķermeņu attēlu publicēšana. Tas attiecas arī attēliem, kuros redzami stipri atkailināti modeļi.

Satiksmes un informācijas ministrija piektdien "Vogue" Singapūras izdevumam izteica "stingru brīdinājumu un saīsināja" izdošanas atļaujas termiņu.

Izdevums "divu gadu laikā četros gadījumos pārkāpis vietējo dzīves stila žurnālu satura vadlīnijas attiecībā uz atkailinātu ķermeņu attēlu un tāda satura, kas popularizē netradicionālās ģimenes, publicēšanu".

"Vogue" izdošanas atļauja, kas bija izsniegta uz gadu, ceturtdien atsaukta.

"Singapūras "Vogue" atkārtoti iesniedza pieteikumu, un ministrija tam izsniedza sešu mēnešu atļauju," teikts paziņojumā.

Konkrēti gadījumi, kad noteikumi pārkāpti, paziņojumā nav minēti.

Pēdējo mēnešu laikā Singapūras "Vogue" publicējis vairākus rakstus par LGBTQ tēmām, plašas publikācijas par ķermeņa pozitīvismu ar puskailu sieviešu fotogrāfijām, intervijas ar pazīstamiem Singapūras aktīvistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu