Svarīgā mačā par palikšanu virslīgā "Spartaks" uzveic "Super Nova"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Spartaks Jūrmala/Twitter

Svētdien, 16. oktobrī, Jūrmalas "Spartaks" komanda "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 32. kārtas spēlē pieveica Salaspils "Super Nova" komandu ar rezultātu 3:1 (2:1). 

Ar diviem gūtiem vārtiem "Spartaka" rindās izcēlās Leo Gaušu.

"Super Nova" turnīra tabulas apakšā ir vienīgā komanda ar 18 punktiem, par trīs punktiem atpaliekot no šodienas pretiniekiem "Spartaka" futbolistiem un "Metta" komandas.

Spēles 15. minūtē jūrmalniekus vadībā izvirzīja Gaušu, kurš soda laukumā saņēma Artūra Krancmaņa piespēli un precīzi sita ar galvu. Neizšķirtu "Super Nova" panāca Jevheņijs Terzi, kurš 33. minūtē izcili izpildīja soda sitienu un no tālienes raidīja bumbu mērķī.

Piecas minūtes vēlāk "Spartaks" atguva vadību - Adams Marhijevs apsteidza pretinieku aizsargus un raidīja bumbu tīklā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, savu otro dzelteno kartīti mačā saņēma Deniss Meļņiks, kurš tādējādi atstāja viesus no Jūrmalas mazākumā. Tiesa, nedaudz vēlāk divas dzeltenās kartītes ar pāris minūšu intervālu saņēma Ņikita Koliņko un abas komandas palika desmit vīru sastāvā.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Daniila Hvoiņicka centrējuma Gaušu guva savus otros vārtus spēlē un nostiprināja savu komandu vadībā.

Vēl svētdien RFS "LNK Sporta parkā" plkst.15 spēkosies ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem, bet divas stundas vēlāk "Skonto" stadionā Rīgā "Riga" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 mačos izcīnītiem 77 punktiem ir "Valmiera", 31 spēlē 69 punkti ir "Riga" komandai un 67 punkti - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 63 punktiem 32 mačos ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 31 spēlē 36 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, 29 punktus - "Daugavpils", 21 punkts 32 spēlēs ir "Spartakam" un "Metta" komandām, bet Salaspils "Super Nova" iekrājusi 18 punktus.

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu