RFS pēc spēles ar tukumniekiem tuvu, lai zaudētu izredzes nosargāt čempiontitulu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS pirmsspēles treniņš Stambulā
RFS pirmsspēles treniņš Stambulā Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Svētdien, 16. oktobrī, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 32. kārtas mačā RFs komanda mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar "Tukums 2000"/"Telms" un tikpat kā atvadījās no izredzēm nosargāt čempiontitulu.

Rīdziniekiem abus vārtus guva Elvis Stuglis, bet pretiniekiem divreiz izcēlās Dāvis Zeltiņš.

Pirms pēdējām četrām spēlēm trešās vietas īpašnieci RFS un līderi "Valmieru" šķir deviņi punkti.

Abas komandas spēlēja uzbrūkoši un jau pirmajā puslaikā bija daudz momentu. Rezultāts pirmo reizi tika izmainīts 29. minūtē, kad pēc Bila izpildītā stūra sitiena 1:0 mājinieku labā panāca Elvis Stuglis, sarūgtinot sava brāļa Ingara Sarmja Stugļa pārstāvēto vienību.

Tukumnieki 1:1 panāca 16 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pretuzbrukuma noslēgumā pēc Ata Ozola piespēles precīzi no apmēram 11 metriem sita Dāvis Zeltiņš. Trīs minūtes vēlāk pēc vēl vienas Ozola piespēles Zeltiņš soda laukumā veiksmīgi nospēlēja ar augumu un no tuvas distances panāca 2:1 "Tukums 2000"/"Telms" labā.

Spēles 84. minūtē pēc vēl viena mājinieku stūra sitiena Stuglis burzmā ieraidīja bumbu vārtos un izlīdzināja rezultātu.

Jau ziņots, ka pirms tam pastarīšu duelī, īrē esošajam RFS futbolistam Leo Gaušu gūstot divus vārtus, Jūrmalas "Spartaks" komanda viesos ar rezultātu 3:1 (2:1) uzvarēja Salaspils "Super Nova" vienību.

Plkst.17 "Skonto" stadionā Rīgā "Riga" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 mačos izcīnītiem 77 punktiem ir "Valmiera", 31 spēlē 69 punkti ir "Riga" komandai un 68 punkti 32 cīņās - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 63 punktiem 32 mačos ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 31 spēlē 37 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, 29 punktus - "Daugavpils", 21 punkts 32 spēlēs ir "Spartakam" un "Metta" komandām, bet Salaspils "Super Nova" iekrājusi 18 punktus.

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu