FOTO ⟩ Amerikāņu tūrists sabojājis divas skulptūras Vatikāna muzejā, jo viņam neļāva tikties ar pāvestu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/SabrinaBennoui

Kāds amerikāņu tūrists 5. oktobrī aiz dusmām sabojājis divas seno romiešu skulptūras kādā Vatikāna muzejā, vēsta amerikāņu raidsabiedrība CNN.

Incidents atgadījies "Chiaramonti" muzejā ap pusdienas laiku. Sākotnēji pārkāpējs aiz dusmām apgāzis vienu statuju, bet tad, bēgot no notikuma vietas, arī otru.

Telpā ir aptuveni 1000 seno statuju darbu, un muzejs to lepni raksturo kā "vienu no labākajām romiešu portretu kolekcijām" pasaulē.

Aptuveni 50 gadu vecais vīrietis esot pieprasījis tikšanos ar Romas pāvestu Francisku, taču saņēmis noraidošu atbildi, kas viņu ļoti sadusmojis un viņš nosviedis vienu romiešu krūšutēlu uz grīdas.

Tad viņš metās bēgt un tā apgāza vēl vienu statuju.

"Krūšutēli bija piestiprināti pie plauktiem ar naglu, bet, ja tos grūž ar spēku, tie nonāks nost," komentēja Vatikāna muzeju preses biroja direktors Mateo Alesandrini.

"Viņš nogrūda vienu un tad otru. Apsargi nekavējoties ieradās, aizturēja viņu un nosūtīja Vatikāna policijai, kas viņu aizveda uz nopratināšanu. Ap pulksten 17.30 viņš tika nodots Itālijas varas iestādēm." 

"Divi krūšutēli ir bojāti, bet ne īpaši smagi. Viens zaudēja daļu deguna un auss, otra galva nokrita no pjedestāla."

Viņš sacīja, ka restaurācija jau ir sākusies un cietušie mākslas darbi drīz atgriezīsies muzejā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu