VIDEO ⟩ Virtuvē starp grīdas dēļiem sākušas augt sēnes. "Mazbērni var nejauši tās apēst." (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda iedzīvotāja Gulbenes pusē savā virtuvē pamanījusi nepatīkamu pārsteigumu - gailenēm līdzīgas vidēja izmēra sēnes, kas izaugušas starp grīdas dēļiem, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Tomēr arī citi Latvijas iedzīvotāji šoruden sastapušies arī ar trupes sēnēm un pelējumu, pie kā vainojams mitrais klimats mājokļos. 

Iveta, kuras virtuvē nu aug sēnes, stāsta: "Es pat nezinu, kur lai meklēju risinājumu. Mums mājās parādījās dīvainas sēnes! Virtuvē grīda bija mainīta pirms sešiem gadiem. Uzliktas jaunas mitrumizturīgas skaidu plāksnes un pa virsu linolejs, bet, protams, mitrums tāpat tika.

Tagad man aug nezināmas sēnes. Mazbērni var nejauši tās  apēst. Kā zināms, sēnes aug pa stundām. Gaišas un gaļīgas kā gailenes."

Pētnieki gan secina, ka sievietes virtuvē, visticamāk, aug kaussēnes, kuras mājoklim nekādu kaitējumu nenodara. Domājams, ka tās uzradušās tāpēc, ka mājokļa klimata maiņas ietekmē radušies piemēroti apstākļi to augšanai.

Eksperti skaidro, ka sēnēm ļoti patīk mitrums. Īpaši tām patīk silts gaiss, tomēr tās ir spējīgas pielāgoties un augt arī zemākā temperatūrā. Galvenie priekšnosacījumi - lai telpā nebūtu ventilācijas un vietai nepiekļūtu saules gaisma. 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu