Šolcs izlemj atlikt atomelektrostaciju slēgšanu līdz aprīlim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: Reuters/ScanPix

Lai gan Vācijas valdošajā koalīcijā pārstāvētās partijas nav spējušas vienoties par kodolenerģijas izmantošanu, kanclers Olafs Šolcs pirmdien pieņēmis lēmumu pagarināt trīs atlikušo atomelektrostaciju darbību līdz nākamā gada 15. aprīlim.

Bažas, ka Krievijai piemēroto sankciju dēļ Vācija nespēs pietiekamā daudzumā nodrošināt energoresursus saviem uzņēmumiem un iedzīvotājiem, pamudinājušas vairākus Vācijas politiķus ierosināt valstij paļauties uz atomenerģiju ilgāk nekā bija plānots.

Taču koalīcijas partijas šajā jautājumā ne tuvu nav vienotas.

Vācijas brīvo demokrātu (FDP) līderis un finanšu ministrs Kristiāns Lindners vēlas panākt, ka trīs atomelektrostacijas (AES) turpina darboties līdz 2024. gadam un, ja nepieciešams, no jauna iedarbināt tās AES, kas jau ir slēgtas.

Pretējās domās ir ekonomikas ministrs Roberts Hābeks, kurš pārstāv zaļos. Atteikšanās no kodolenerģijas Zaļo partijai ir viens no svarīgākajiem jautājumiem.

Hābeks iepriekš paziņoja, ka tikai divas AES tiks paturētas rezervē līdz 15. aprīlim un nepieciešamības gadījumā tās tiktu izmantotas elektrības ražošanai. Trešo no atlikušajām AES plānots 2023. gada 1. janvārī slēgt uz visiem laikiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu