FOTO Jokdari zobojas par vides objektu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja priekšā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA, Jānis Vasarietis, Apollo.lv kolāža

Sociālajos tīklos izplatījies jokdaru veidots foto, izsmejot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja priekšā esošo vides objektu.

Sociālo tīklu lietotāji piefiksējuši publiskoto vides objekta foto, smejot par to, ka tas šķietami atgādina sieru "Talsu ritulis". Jokdari vides objekta vietā iestrādājuši milzīgu siera rituli. Kas īsti ir šis milzu ritulim līdzīgais objekts?

No 9. oktobra līdz 2023. gada 15. janvārim norisinās Latvijas Bankas simtgadei veltīta izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Tā aicina novērtēt naudu ne vien kā racionālās saimnieciskās pasaules neatņemamu sastāvdaļu, bet arī kā paliekošu kultūrvēsturisku simbolu, latviešu tautas vēstures un garīgo vērtību iemiesojumu. Izstāde veidota kā vizuāli piesātināts piedzīvojums – tās inovatīvie risinājumi raisīs emocijas, būs saistoši un izglītojoši visu paaudžu apmeklētājiem.

Izstādes māksliniecisko veidolu izstrādājis dizainers Artūrs Analts, kura 2018. gadā tapusī "Medus monēta" ir jauns solis monētu dizaina tehnoloģiju attīstībā un guvusi augstus starptautiskus novērtējumus. Neparastais izstādes formāts parāda kolekcijas monētas kā brīnišķīgas miniatūras mākslas pērles, akcentējot to pārlaicīgo garīgo vērtību. Ekspozīciju papildina katrai tēmai veltītie "IEDVESMAS SKAPJI" un "PROCESA STENDS", kas palīdz apjaust monētu garo tapšanas ceļu no izpētes, radošiem meklējumiem un ideju atlases līdz to realizācijai.

Līdztekus mākslinieku skicēm un monētu ģipša modeļiem skatāmi arī asociatīvi vēsturiski objekti, dokumenti un artefakti no dažādām Latvijas atmiņu institūcijām.

Foto: Vides objekts "Medus monēta" pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ieejas.

Bez rituļa tapušas arī citas variācijas par vides objekta tēmu. 

Arī Talsunovads pamanījis sociālo tīklu jokdaru aktivitātes un teic: "Šī fotomontāža nav tālu no patiesības. Šogad AS "Talsu piensaimnieks" svin 100. jubileju. Par godu šīm svinībām Talsu novada muzejs sadarbībā ar AS "Talsu piensaimnieks", Latvijas Lauksaimniecības muzeju un Eleonoru un Zigurdu Indriksoniem (siera "Talsu ritulis" meistariem) izveidojis izstādi par uzņēmuma attīstību dažādos vēstures posmos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu