Mārtiņa Rītiņa brālis atklāj, pie kā nonākušas aizgājēja mantas un nauda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Izcilais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš 19. oktobrī būtu svinējis savu 73. dzimšanas dienu. Tās priekšvakarā Rītiņa atdusas vietā Baltezera kapos tika atklāts piemineklis.

Mārtiņa brālis Jānis Rītiņš sarunā ar žurnālu "Kas Jauns?" atklāja, ka brāļi pieņēmuši faktu, ka Mārtiņa vairs nav. "Ir grūti. Ir! Taču esam to pieņēmuši. Katram pienāks tā diena. No tā neviens nevar izbēgt," saka Rītiņš. 

Jānis norāda, ka šobrīd aizvien vēlas atbrīvoties no Mārtiņa lietām. Tiesa, daļa jau nodotas labdarībai Ukrainas karā cietušajiem. "Mārtiņa ziemas apģērbs, zābaki, viņa visa siltā veļa, cepures. Atradām arī viņa pagrabā atstātās lietas. Pārdevām Mārtiņa golfa nūjas, velosipēdu un to naudu noziedojām Ukrainai," saka Jānis, uzsverot, ka Mārtiņš nebūtu bijis vienaldzīgs Ukrainas kara sakarā. "Viņš noteikti palīdzētu, kā varētu." 

"Vēl plānojam pārdot vīna skapi Mārtiņa draudzenei, ar kuru brālis bija pazīstams daudzus gadus. Arī tos iegūtos līdzekļus ziedosim Ukrainai. Tāpat arī pārdosim vīnus, kas savulaik dāvināti Mārtiņam, un naudu ziedosim labdarībai," nosaka Rītiņš.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka izcilais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš mūžībā devās šā gada 11. februārī 72 gadu vecumā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu