"Ļoti neapdomīgs solis." Medvedevs dusmojas, ka Izraēla varētu Ukrainai piegādāt ieročus (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs. Foto: Anton Veselov/Shutterstock

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs savā "Telegram" kontā izteicis draudus Izraēlai, ka pilnībā tiks izpostītas Izraēlas un Krievijas savstarpējās attiecības, ja tā sūtīs ieročus Ukrainai, vēsta medijs "Politico".

Izraēlas diasporas ministrs Nahmans Šajs svētdien aicināja Izraēlas valdību sākt militārās palīdzības piegādes Ukrainai, ko valsts līdz šim vēl nav darījusi.

"Šorīt parādījušās ziņas, ka Irāna piegādā Krievijai ballistiskās raķetes. Vairs nav nekādu šaubu par to, kurā pusē Izraēlai jābūt šajā asiņainajā konfliktā. Pienācis laiks arī Ukrainai saņemt militāro palīdzību, tāpat kā tā to saņem no ASV un NATO valstīm," rakstīja Šajs.

Medvedevs, kurš šobrīd ir Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks, pirmdien publicēja dusmīgu ziņojumu: "Izraēla laikam sataisījusies piegādāt ieročus Kijivas režīmam. Ļoti neapdomīgs solis. Tas izpostīs visas starpvaldību attiecības mūsu valstu starpā."

Irāna Krievijai piegādā raķetes un dronus, kurus Krievijas okupācijas karaspēks izmanto uzbrukumos Ukrainai. Šajos uzbrukumos cietis Kijivas centrs un civilie objekti, bijuši cilvēku upuri.

Līdz šim Izraēla izrādījusi Ukrainai diplomātisku atbalstu un sūtījusi humāno palīdzību, taču ne ieročus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu