VIDEO ⟩ Šmitam rezultatīvs sniegums, "Žalgirim" šosezon pirmā uzvara ULEB Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits.
Rolands Šmits. Foto: https://www.facebook.com/bczalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Kauņā sakrāja 13 punktus, viņa pārstāvētajam Kauņas "Žalgiris" svinot pirmo uzvaru ULEB Eirolīgas sezonā.

"Žalgiris" mājās ar 68:65 (16:24, 15:14, 21:15, 16:12) pieveica Itālijas klubu Boloņas "Virtus".

Šmits sāka spēli starta pieciniekā un 21 minūtē un 48 sekundēs laukumā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu un kļūdījās, sakrāja četras personiskās piezīmes, izprovocēja vienu sodu pretiniekam un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 12.

Kauņas vienībā rezultatīvākais bija Igns Brazdeiķis, kurš guva 14 punktu, kā arī sakrāja sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Viesu rindās tikai Kails Vīmss sasniedza desmit gūto punktu robežu, gūstot 15 punktus.

Gandrīz visu spēli vadībā bija viesi, mājiniekiem uz īsu brīdi tiekot vadībā vien otrās ceturtdaļas vidū, kā arī mača beigās, kad Kauņas basketbolisti guva astoņus bezatbildes punktus, no kuriem seši punkti, tai skaitā divi precīzi soda metieni septiņas sekundes pirms spēles beigām brazdeiķa kontā.

Kauņas vienība ar bilanci 1-2 pakāpusies uz 13.vietu.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu