Prokuratūrai nodots kriminālprocess par nepatiesām ziņām, ko uzrādījusi Saeimā ievēlētā Grevcova (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova no partijas "Stabilitātei!".
14. Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova no partijas "Stabilitātei!". Foto: Facebook/Glorija Grevcova

Valsts policija (VP) paātrinātā kārtībā prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi kriminālprocesu par deputāta kandidāta nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai, informē VP. Zināms, ka apsūdzētā persona ir Glorija Grevcova, kas 14. Saeimā ievēlēta no partijas "Stabilitātei!" saraksta.

VP 7. oktobrī sākusi kriminālprocesu par Grevcovas iespējamo melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) pēc Krimināllikuma 272. panta, proti, saistībā ar deputāta kandidāta iespējami apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai – šajā gadījumā Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka persona, būdama 14. Saeimas vēlēšanu deputāta kandidāts, CVK iesniegusi ziņas par sevi, t.sk. norādot informāciju sadaļā "Darba vieta un ieņemamie amati", kā arī "Izglītība".

Šo ziņu sniegto patiesumu sagatavotajos dokumentos persona apliecināja ar savu parakstu, pēc kā parakstītos dokumentus nodeva personai, kura tos 2022. gada 13. jūlijā iesniedza CVK.

Kriminālprocesā nopratināti vairāki liecinieki, tostarp no dažādām iestādēm un institūcijām gūtas un ziņas informācija, kam ir būtiska nozīme kriminālprocesā.

Viena persona kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto. Personai piemēroti drošības līdzekļi, kuri nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanas laikā gūtā informācija dod pamatu uzskatīt, ka persona ar savām darbībām izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 272. pantā. Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 17. oktobrī, atbilstoši Kriminālprocesa likuma 425. pantam, paātrinātā procesā kārtībā kriminālprocess nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai ar sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka partija "Stabilitātei!" komentēja, ka saistībā ar izskanējušo informāciju par Grevcovas neatbilstībām 14. Saeimas kandidāta pieteikumā CVK, esot pieļauta "pārrakstīšanās kļūda", par kandidātu aizpildot sadaļu "Izglītība".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu