"Šitādu stulbumu domādams neizdomāsi..." Iedzīvotājs sašutis par ačgārnām labierīcībām veikalā "Sky&More" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Voldemārs Lapa/"Facebook"

Kāds iedzīvotājs tirdzniecības centrā "Sky&More" piedzīvojis nelāgu situāciju - labierīcības, kas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ir izveidotas pavisam ačgārni. 

Arī citi iedzīvotāji pauduši sašutumu par situāciju, rakstot: "Šitādu stulbumu domādams neizdomāsi."

"Sky&More" vadītāja Kristīne Dombrovska "Apollo.lv" skaidroja, ka tirdzniecības centrs vienmēr ir bijis ērts iepirkšanās centrs cilvēkiem ar kustību traucējumiem. "Vienmēr esam rūpīgi uzmanījuši gan stāvvietas pieejamību, gan arī ērtu nokļūšanu iepirkšanās centra telpās.

Mēs atvainojamies par radušos situāciju Voldemāram Lapam un sakām arī paldies par tēmas aktualizēšanu, jo tas deva mums iespēju operatīvi reaģēt un modernizēt invalīdu labierīcības."

Dombrovska norāda, ka tā bijusi cilvēciska kļūda, tāpēc attēlā redzamās nepilnības ir novērstas un pēc nedēļas "Sky&More" būs pieejamas ērtas labierīcības.

Būvju vispārīgo prasību būvnormatīvs LBN 200-21 nosaka, ka publisko būvju telpu grupās projektē vismaz vienu tualetes telpu, kas ir pieejama riteņkrēslu lietotājiem, un nodrošina tai piekļuvi no jebkuras vietas (telpas, stāva). Attālums līdz tualetei nav lielāks par 50 metriem.

Personām ar funkcionāliem traucējumiem tualetes minimālais platums ir 1,6 metri, bet minimālais garums ir 2,2 metri

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu