""Vikipēdijā" arī var pasūtīt." Izvēršas diskusija par "Himars" iegādes cenu. Pabriks nepaliek atbildi parādā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Sociālo tīklu lietotāji vērsušies pie Latvijas aizsardzības ministra Arta Pabrika, lai uzzinātu "Himars" raķešu artilērijas sistēmas iegādes cenu.

Mirkoblogošanas vietnē "Twitter" iedzīvotāji pauž, ka "Himars" cena tiešsaistes enciklopēdijā "Wikipedia" tiek norādīta 3,8 miljoni ASV dolāru, Lietuva iepērk par 7,5 miljoniem ASV dolāru, bet Latvija par 33-50 miljoniem ASV dolāru par vienu raķešu sistēmu.

Ņemot vērā radušos diskusiju, Artis Pabriks atbildējis: "Tad "Vikipēdijā" arī var pasūtīt:). Bet, ja nopietni, tad ir virkne rādītāju, kuri nosaka cenu. "Viki" nekādi nevar būt atskaites punkts un kad visas BV būs nopirkušas un saņēmušas tad varēs runāt. Piebildīšu, ka pērkam kopā."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Latvija līdz 2025. gadam plāno no ASV iegādāties sešas jaunas "Himars" raķešu artilērijas sistēmas, bet nākotnē iepirkto sistēmu skaits varētu tikt palielināts, apstiprināja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Septembrī Rīgā, Spilves lidlaukā, Pabriks žurnālistiem teica, ka Latvija kopumā plāno iegādāties mazāk nekā desmit "Himars" sistēmas. Sešas sistēmas plānots iegādāties tuvāko trīs gadu laikā.

Šī bruņojuma iegāde izmaksāšot desmitiem miljonu eiro, taču precīzas izmaksas patlaban vēl nevar pateikt, jo jārēķinās ar raķešu veidiem un citām pozīcijām.

Pabriks pauda cerību, ka ASV varētu daļēji segt šī iepirkuma izmaksas. Tāpat iespējama ātrāka šo sistēmu piegāde.

Foto: Latvijā ierodas raķešu artilērijas sistēmas "Himars"

Ministrs pieļāva, ka nākotnē Latvija varētu iegādāties vēl papildus "Himars" sistēmas. "Protams, ka trīs gadu laikā daudz kas var mainīties. Tas nenozīmē, ka pie sešām sistēmām apstāsimies. Tikpat labi nākotnē iegādāsimies vēl vairāk šo sistēmu. Jāskatās pieejamais finansējums un citas pozīcijas. Plānošana par raķešu artilēriju iegādi sākās jau pirms trīs gadiem," uzsvēra ministrs.

 
Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu