Nespēj vienoties par jaunu sodu apsūdzētajam. Lieta par uzbrukumu Ukrainas karoga nēsātājam nosūtīta tiesai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls. Ukrainas karogs.
Ilustratīvs attēls. Ukrainas karogs. Foto: VyacheslavOnishchenko/Shutterstock

Prokuratūrai ar apsūdzēto nav izdevies vienoties par jaunu sodu par uzbrukumu Ukrainas karoga nēsātājam, tāpēc lieta nosūtīta tiesai izskatīšanai vispārējā kārtībā.

Prokuratūra šovasar kādas policistes dzīvesbiedram Valērijam Lazarevam par uzbrukumu jaunietim piemēroja 200 stundas sabiedrisko darbu. Šādu vienošanos bija iespējams panākt, jo apsūdzētais savu vainu atzina un samaksāja cietušā prasīto morālā kaitējuma kompensāciju.

Jaunieša advokāts pārsūdzēja prokurora lēmumu, Ģenerālprokuratūra atcēla prokurora pieņemto lēmumu par minēto sodu un kriminālprocess tika atjaunots.

Trešdien, 19. oktobrī, Rīgas Pārdaugavas prokuratūra vispārējā kārtībā Rīgas pilsētas tiesai nosūtījusi minēto krimināllietu, norādīja prokuratūra.

Prokuratūrā informēja, ka 2022. gada maija izskaņā apsūdzētais, nacionālu motīvu un huligānisku tieksmju vadīts, bezkaunīgi un klaji aizskaroši uzbruka jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs, nodarot viņam maznozīmīgus miesas bojājumus.

Apsūdzētais, atrodoties sabiedriskā vietā, tas ir, uz ielas, vismaz piecu personu klātbūtnē, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas, apzināti pauda cinisku jaunieša interešu, tas ir, atbalsta izrādīšanu Ukrainai, nonievāšanu. Pēc šo darbību veikšanas apsūdzētais no notikuma vietas aizbrauca.

Apsūdzētais, apzinoties savas rīcības prettiesiskumu, atrodoties publiskā vietā, rupji pārkāpa sabiedrisko kārtību, aizskāra personas tiesības brīvi paust savu viedokli, klaji ignorēja sabiedrībā vispārpieņemtās uzvedības normas, kas deklarē atbalstu Ukrainai un nosoda Krievijas agresiju, tādējādi viņš izrādīja acīmredzamu necieņu pret sabiedrību.

Cietušais iepriekš pieteica mantiskā un morālā kaitējuma kompensāciju 6034 eiro apmērā, ko apsūdzētais ir atlīdzinājis pilnā apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Jau ziņots, ka 20. maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, kāds automašīnas "BMW" vadītājs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003. gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs.

Pēc notikušā "BMW" aizbrauca no notikuma vietas, bet tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir 1984. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu policija pēc tam atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīvesvietā bēniņos aiz skursteņa.

Blakus uzbrucējam uzbrukuma brīdī automašīnā atradās policijas darbiniece. Viņai citā lietā uzrādīta apsūdzība par bezdarbību.

Minētā policiste ir atvaļināta no dienesta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu