Rīga ziedos Ukrainai 200 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome trešdien, 19. oktobrī, nolēma ziedot Ukrainai 200 000 eiro, lai piegādātu tai dīzeļģeneratorus.

Lēmums par līdzekļu ziedošanu pieņemts pēc tam, kad atbalstu lūdza Rīgas sadraudzības pilsēta Kijiva.

Ukrainas galvaspilsētas administrācija vēstulē norāda, ka 10. oktobrī Krievija veica masīvu raķešu uzbrukumu Ukrainas pilsētām un valsts kritiskai infrastruktūrai.

Kijivas pilsētas administrācija lūdza izrādīt solidaritāti ar Ukrainu un Kijivu, sniedzot atbalstu tās steidzamākajām vajadzībām, kas ļaušot Ukrainas iedzīvotājiem pārdzīvot šo ziemu. Ukrainai esot nepieciešami elektroenerģijas ģeneratori, teltis mobilajiem apkures punktiem, plēves logu aizklāšanai, naglas, āmuri, elektriskie, dīzeļa un benzīna sildītāji u.c.

Rīgas dome norāda, ka šajā laikā izveidojusies veiksmīga sadarbība ar nodibinājumu "Ziedot.lv", lai efektīvi un mērķtiecīgi nogādātu humāno palīdzību civiliedzīvotājiem Ukrainā.

Tādēļ Rīgas pašvaldība ziedos minētajam nodibinājumam 200 000 eiro, kas ļaus tam turpināt sniegt atbalstu Ukrainai.

Jau ziņots, ka pavasarī Rīga uz Ukrainu nosūtīja 11 pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusus, kas bija piepildīti ar Rīgas iedzīvotāju sarūpētu humāno palīdzību.

Uz Kijivu nosūtāmie autobusi piepildīti ar dažādām precēm, ko lūgts ziedot - higiēnas, medicīnas, pārtikas precēm. Tāpat autobusos ir transportlīdzekļu rezerves daļas.

Autobusi nosūtīti lai palīdzētu atjaunot Ukrainas galvaspilsētas sabiedriskā transporta parku. Lai tie ceļā nedotos tukši, Rīgas dome kopā ar fondu "Ziedot.lv" aicināja rīdziniekus piepildīt tos ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem, sarūpējot pārtikas, saimniecības un higiēnas preces, kā arī barību mājdzīvniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu