VIDEO "Viņi ir pret mobilizāciju, nevis pret karu." Staķis par patvēruma nenodrošināšanu Krievijas pilsoņiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @Cluverc/"Twitter"

No 9. līdz 11. novembrim Amsterdamā norisinājās nozīmīgākais pasaules pilsētu samits "Bloomberg CityLab", kurā piedalījās arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Mērs pauda vienotu nostāju jautājumā par patvēruma nenodrošināšanu Krievijas pilsoņiem, kuri bēg no mobilizācijas.

Amerikāņu žurnāliste Amna Navaza samita ietvaros vadīja diskusiju starp Viļņas, Gdaņskas un Rīgas mēriem par kara laika izaicinājumiem.

Taujāts, vai Eiropas valstīm vajadzētu nodrošināt patvērumu no mobilizācijas bēgošajiem Krievijas iedzīvotājiem, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ir pārliecināts, ka Krievijas pilsoņi nav pret karu, bet gan pret mobilizāciju.

"Visas Baltijas valstis un Polija ir slēgusi robežas un mēs esam vairāk nekā pārliecināti, ka šie cilvēki nav pret karu, bet gan pret mobilizāciju. Tas nav viens un tas pats," sacīja Staķis.

"Pirmkārt, viņiem būtu jābūt pret karu un pret Putina režīmu. Un, ja viņi saka, cik bīstami šobrīd ir atrasties Maskavas ielās, viņiem būtu jāpaskatās, piemēram, uz Irānu. Sievietes tur iet ielās un viņām nav bail. Tāpēc mēs uzskatām, ka robežām ir jābūt ciet, un to mēs arī darīsim. Un ne tikai mēs, Somija dara to pašu, tāpat arī citas valstis," pauda Rīgas mērs.

"Bloomberg CityLab" ir nozīmīgākais pasaules pilsētu samits, ko organizē "Bloomberg Philanthropies" sadarbībā ar Aspenas institūtu un kurā piedalās pasaules pilsētu mēri kopā ar ievērojamiem pilsētu inovatoriem, uzņēmējdarbības līderiem, pilsētu ekspertiem, māksliniekiem un aktīvistiem, lai apspriestu un atrastu lietojamus risinājumus aktuālām problēmām - sākot no pandēmijas pārvarēšanas līdz bēgļu uzņemšanai un klimata pārmaiņu apkarošanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu