VIDEO ⟩ Raidījums: Pie lidostas "Rīga" uzdarbojas taksistu grupējums (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šogad stājās spēkā jauni noteikumi, kas taksistiem liedz uzrunāt cilvēkus lidostas teritorijā un piedāvāt savus pakalpojumus. Pie ielidošanas termināļiem drīkst iebraukt trīs zīmolu taksometri, pārējā teritorijā pasažierus drīkst uzņemt tie, kuri saņēmuši izsaukumu, taču konkrēts taksistu grupējums ignorē šos noteikumus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Sarunā ar raidījumu kāds taksometra vadītājs, kurš šajā nozarē darbojas jau vairākus gadus, atklāj, ka turpat lidostā darbojas taksistu grupējums, kas bezbailīgi uz savām mašīnām vilina atlidojušos pasažierus.

Likumpārkāpumi tiek veikti lidostas novērošanas kameru redzeslokā, tie atkārtojas teju katru dienu. Kā stāsta taksometra vadītājs, ne lidostas administrācija, ne Valsts policija neizrāda pietiekamu interesi cīņā ar pārkāpējiem. Ja tūrists izrāda vēlmi braukt ar taksi, viņš tiek vests uz vairāk nekā 100 metru attālumā esošo stāvvietu.

Taksometra vadītājs veic darbu policijas un lidostas administrācijas vietā, regulāri iekļūst konfliktos ar taksistu grupējumu, saņemti arī draudi un uzbrukumi ar piparu gāzi.

Lidostas pārstāve norāda, ka administrācija vairs nesaņem sūdzības no tūristiem, ka nācies pamatīgi pārmaksāt par taksometra pakalpojumiem, taču taksometra vadītājs uzskata, ka pasažieri, izvēloties šo taksistu pakalpojumus, krietni pārmaksā.

Video: "BezTabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu