VIDEO ⟩ Šķērsojot ielu neatļautā vietā, 14 gadus vecu zēnu notriec automašīna (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jan H Andersen/Shutterstock

Mācību gads atsākās pagājušajā mēnesī, taču skolēni joprojām piemirst svarīgus ceļu satiksmes noteikumus – šķērsojot ielu tur, kur nedrīkst, trešdienas, 19. oktobra, rītā 14 gadus vecu zēnu notrieca automašīna, vēsta "Degpunktā".

Trešdien, 19. oktobrī, Īsi pirms plkst. 10 kāds 14 gadus vecs pusaudzis izkāpa no trolejbusa Malnavas ielas pieturā, Ķengaragā. Pārsimt metru tālāk atrodas gājēju pāreja, taču puisis nevēlējās lieki tērēt laiku un izlēma šķērsot brauktuvi, izvēloties īsāko trajektoriju. Lēmums izrādījās ļoti neveiksmīgs.

Kādas automašīnas vadītāja nepaspēja nobremzēt, un pusaudzis spēcīgi atsitās pret transportlīdzekļa vējstiklu, to sadauzot. Apkārtējie izsauca mediķus un stāsta, ka ievainotā puiša kliedzieni piepildīja visu apkārtni. Viņam esot ļoti sāpējusi kāja.

Autovadītāja sagaidīja policiju. Par spīti tam, ka pusaudzis šķērsoja ceļu tam neatļautā vietā, arī automašīnu vadītājiem ir jāatceras par sabiedriskā transporta pieturu specifiku, apgalvo Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis. Proti, katru dienu nule izkāpušie pasažieri stāv ceļa malā un gaida brīdi, kad skriet pāri ielai – jo īpaši, bērni.

Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Mārtiņš Mālmeistars atgādina, ka ir nerakstīts likums, ka transporta vadītājam jāsamazina ātrums pie gājēju pārejām un sabiedriskā transporta pieturām, bet gājēji nedrīkst šķērsot ielu autobusam pa priekšu.

"CSDD" pārstāvis stāsta, ka gadu gaitā bijuši vairāki centieni skolu mācību programmā ieviest jaunu priekšmetu, kurā tiktu padziļināti stāstīts par ceļu satiksmes drošību. Taču Izglītības un zinātnes ministrija pagaidām projektu neplāno apstiprināt. Tikmēr policija izvērtē šā rīta negadījuma Prūšu ielā un tajā iesaistīto ceļu satiksmes dalībnieku atbildību.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu