"Es viņu visādā ziņā apbrīnoju." Zane Daudziņa par savu ekspresīvo varoni Helēnu seriālā ''UgunsGrēks''

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Aktrise, runas pedagoģe, grāmatu autore un kolorītās Helēnas lomas atveidotāja Zane Daudziņa "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" atklāj savas sajūtas, atgriežoties seriāla "UgunsGrēks" filmēšanā, un pastāsta, kā ir sadzīvot ar tik dažādo un ekspresīvo Helēnas tēlu.

 "Mēs tikām uzaicināti pandēmijas ierobežojumu laikā. Tad jau bija tā milzīgā kāre atkal satikt kolēģus un būt cilvēkos, jo filmēšanās faktiski bija vienīgais, ko drīkstēja darīt.

Izrādes taisīt nevarēja. Taisīt varēja, bet nevarēja tikt pie publikas, un tad vienīgais, ko aktieri varēja darīt, tur vai kaut kur citur, – filmējās."

"Ar lielu prieku piekritu Ilzei Bētiņai, montāžas režisorei, šobrīd režisores asistentei. Inta Gorodecka pati ir rakstījusi sižetu, tekstus raksta Aiva Birbele – manu monoizrāžu visu tekstu autore, kas ir arī mana kursa biedrene, brīnišķīgs, asprātīgs cilvēks.

Nu, ļoti trāpīgi, es ceru, būs tie dialogi, jo tā, kā viņa raksta, tik atsperīgi neprot neviens,” atklāj aktrise.

Taujāta, vai patiesi atgriezīsies vecā "UgunsGrēka" komanda, Daudziņa saka, ka visi gan nevarētu atgriezties, jo seriālā filmējušies teju visi Latvijas profesionālie aktieri.

"Līdz ar to visi mēs nekādi nevarējām atgriezties, bet tāds kodoliņš tur ir," viņa piebilst.

Uz jautājumu, kā pati Daudziņa sadzīvo ar Helēnas tēlu un valodu, aktrise norāda, ka, ņemot vērā Helēnas izcelsmi, viņa ļoti labi runājot latviski.

"Viņa [Helēna] runā sulīgi, un viņa ir tieša. Es viņu visādā ziņā apbrīnoju par to konkrētību, par to tiešo pašizpausmi.

Man - Zanei - daudzreiz ir jāapdomā un jāizskaita līdz desmit, pirms es rīkojos. Helēna vienkārši grib un dara, domā un momentā ir. Varbūt pat dara un tikai tad domā. Katrā ziņā tā spontanitāte, tas košums man viņā šķiet ļoti pievilcīgs," atklāj Daudziņa.

Foto: "UgunsGrēks" atgriežas Bīriņu pilī.

Pilno raidījuma ierakstu klausies šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu