Rēzeknes novadā deputāta mandātu nolikusi bijusī Viļānu domes priekšsēdētāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzekne. Ilustratīvs attēls.
Rēzekne. Ilustratīvs attēls. Foto: JOPstock/shutterstock.com

Rēzeknes novada domes deputāta mandātu nolikusi bijusī Viļānu domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova (S), informēja Rēzeknes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.

Atbilstoši likumam viņas vietā stājas nākamais visvairāk balsu saņēmušais deputāts no tā paša saraksta. Pēc Rēzeknes novada domes vēlēšanu protokola rezultātiem, deputātes Ivanovas vietā uzaicināts skolotājs Zigfrīds Lukaševičs (S), kurš piekrita uzņemties pienākumus. Viņa pilnvaras deputāta amatā stājās spēkā 20.oktobrī.

Deputāts darbosies Finanšu pastāvīgajā komitejā un Tautsaimniecības attīstības jautājumu pastāvīgajā komitejā.

Centrālajā vēlēšanu komisijā pieejamā informācija liecina, ka Lukaševičs ir pasniedzējs Maltas vidusskolā un Rēzeknes novada speciālajā pamatskolā. Viņš augstāko izglītību ieguvis Latvijas Valsts fiziskās kultūras un sporta institūtā kā fiziskās kultūras pasniedzējs.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā rudenī Rēzeknes novada pašvaldības vēlēšanās ar nelielu balsu pārsvaru uzvarēja priekšsēdētāja Monvīda Švarca saraksts, kurā apvienojusies "Jaunā vienotība", "Kustība Par!" un Latgales partija. Par Švarca vadīto sarakstu nobalsoja 28,92% vēlētāju, bet tam cieši sekoja Ivanovas vadītais "Saskaņas" saraksts ar 27,34% vēlētāju atbalstu.

Jaunajā Rēzeknes novadā pēc administratīvi teritoriālās reformas tika apvienoti Rēzeknes un Viļānu novadi. Apvienotajā novadā vēlēšanās ievēlēja 19 deputātus.

Švarca saraksts un "Saskaņa" ieguva pa sešām vietām, bet vēlāk piecu sarakstu partijas, kas pašvaldību vēlēšanās kopā ieguva 13 mandātus, vienojās par koalīcijas izveidi, ārpus tās atstājot "Saskaņu". Par priekšsēdētāju tika ievēlēts Švarcs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu