Streika dēļ Itālijā atcelti vairāki avioreisi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: joyfull/Shutterstock

Itālijas gaisa satiksmes vadības kompānijas "Enav" darbinieku streika dēļ piektdien atcelti daudzi reisi lidostās visā valstī.

Itālijas valstij piederošā nacionālā lidsabiedrība "ITA Airways" atcēlusi nedaudz vairāk kā 200 reisu, no kuriem lielākā daļa ir vietējie reisi. Par reisu atcelšanu paziņojušas arī citas lidsabiedrības, piemēram, Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "easyJet".

Gaisa satiksmes dispečeru arodbiedrības CGIL, CISL un UIL izsludinājušas streiku, pieprasot palielināt samaksu un uzlabot darba apstākļus. Streiks visvairāk ietekmē Romas, Milānas Malpensas un Venēcijas lidostas.

"Atvainojamies visiem pasažieriem par streika sagādātajām neērtībām," paziņoja UIL, piebilstot, ka "Enav" attieksme pret darbinieku prasībām nav ļāvusi izvairīties no streika.

Arodbiedrības daļēji valstij piederošajai "Enav" pieprasa mainīt darba laika ilgumu un grafiku. Darba ņēmēju pārstāvji paziņojuši, ka turpinās uzstāt uz savu prasību izpildi un nepieciešamības gadījumā rīkos jaunus streikus.

Iepriekšējais "Enav" darbinieku streiks bija 17.jūlijā. Arī tolaik vasaras atvaļinājumu sezonas vidū tika atcelti daudzi reisi un pasažieri palika lidostās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu