AM tuvumā samērā bieži nelikumīgi izmanto dronus un citu līdzekļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Drons.
Drons. Foto: Zane Bitere/LETA

Nelikumīga bezpilota lidaparātu un citu līdzekļu izmantošana Aizsardzības ministrijas (AM) un armijas objektu tuvumā vai virs tiem ir samērā bieža parādība. 

Tieši tādēļ jau ilgāku laiku ir pilnveidoti tiesību akti un noteiktas liegumu zonas virs objektiem un to tuvumā, izliktas brīdinājuma zīmes, aicinot šādas darbības neveikt.

Tāpat AM vairākkārtīgi ir publiskojusi informāciju par šādu liegumu esamību un aicinājusi personas izvairīties no šādām darbībām. Vairumā gadījumu, kad konstatēti nesankcionēti dronu lidojumi vai objektu fotografēšana un filmēšana, to veicēji ir noskaidroti un identificēti.

Attiecībā uz nesaskaņotu vai neatļautu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) objektu filmēšanu, kas veikta ar fotoaparātu vai cita veida ierīcēm, 2021.gadā NBS Militārā policija ir ierosinājusi administratīvās lietas pret sešām personām par militārā objekta fotografēšanu vai filmēšanas veikšanu. Savukārt šogad ierosinātas piecas administratīvās lietas.

Attiecībā uz neatļautu bezpilota lidaparātu izmantošanu NBS objektos vai to tuvumā Militārā policija 2021.gadā ir strādājusi ar 49 gadījumiem, no kuriem lielākajā daļā nebija izpildītas vairākas prasības jeb vairāki sodu sastāvi.

Rezultātā pārkāpējiem par vienu šādu incidentu bija jāpiemēro vairāki sodi, kas kopumā veidoja 114 administratīvās lietas. Šogad ir konstatēti 32 gadījumi un noformētas 98 administratīvās lietas.

Šādu pārkāpumu atklāšanā un noteikšanā NBS atbalstu sniedz arī Valsts policija un pašvaldību policijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu