"Google" ievieš atjauninājumus, kas padarīs īsziņu sūtīšanu kaitinošāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BongkarnGraphic/Shutterstock

"Google" jaunākie atjauninājumi vēl vairāk pastiprinās cīņu ar "Apple" un "Android" un padarīs īsziņu sūtīšanu starp "iPhone" un "Android" ierīcēm vēl kaitinošāku, nekā tas jau ir, vēsta medijs "Insider".

Atjauninājumi ir īpaši izdevīgi "Android" lietotājiem. "Google" jaunās funkcijas ietver iespēju atbildēt uz atsevišķiem ziņojumiem, atzīmēt tos ar zvaigznīti un iestatīt atgādinājumus īsziņām.

Taču šīs funkcijas un daži citi lietotnes "ziņojumi" atjauninājumi ir iespējoti ar RCS, kas nozīmē, ka tie nebūs īpaši saderīgi ar SMS, kas ir īsziņu sūtīšanas standarts, uz kuru "iMessage" pārslēdzas, sūtot ziņojumus "Android" lietotājam. "iPhone" tālruņi apmainās ar ziņojumiem, izmantojot "iMessage", bet atgriežas pie SMS, sūtot īsziņas uz "Android".

Viena no funkcijām ir tāda, ka šobrīd lietotāji uz SMS tekstu reaģē ar emocijzīmi, "iPhone" lietotāji saņems tekstu, kurā teikts, ka otrs ir reaģējis uz viņu tekstu ar kādu emocijzīmi.

RCS nozīmē "Rich Communications Services", un tas tika izvēlēts 2008. gadā, lai, iespējams, aizstātu īsziņu sūtīšanas standartu, kas ir no 1990. gadiem.

Salīdzinot ar SMS, RCS var atbalstīt vairāk multivides funkciju ziņojumos un atvieglot tādu lietu sūtīšanu kā GIF un augstas izšķirtspējas video, kā arī uzlabot grupas ziņojumapmaiņu. Iemesls tam ir tāpēc, ka RCS darbojas internetā. Īsziņas, kas nosūtītas ar RCS, starp "iPhone" lietotājiem darbotos tāpat kā "iMessages".

Piemēram, tāpat kā pakalpojumā "iMessage", "Google" ziņu lietotāji lietotnē varēs skatīties "YouTube" videoklipus un izveidot kalendāra notikumu, ja ziņojumā tiks nosūtīts datums vai laiks.

"Google" vēlas virzīt vairāk mobilo sakaru operatoru un izstrādātāju uz RCS un atteikties no SMS. Pārvadātāji, piemēram, AT&T un "Verizon", un ražotāji, piemēram, "Samsung" un LG, ieviesīs RCS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu