VIDEO ⟩ Unikāls skats - pirmo reizi iemūžināts melns lūsis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

2020. gada augusta beigās Kanādā savvaļas biologs Tomass Jangs novēroja to, ko nekad nebija redzējis, vēsta ārvalstu mediji.

Janga uzfilmētajā video redzams Kanādas lūsis, kura kažoks ir melns. Parasti ziemā šie dzīvnieki ir sudrabaini pelēkā krāsā, bet tumši sarkanīgi brūni vasarā. Tieši tāpēc melns Kanādas lūsis ekspertiem ir visai interesants izpētes objekts.

"Kažoka krāsu polimorfisms lūšu vidū ir dokumentēts tikai dažas reizes. Melānisma adaptīvās nozīmes mehānisms lūšos nav izprasts, tomēr kamuflāžas spējas zaudēšana ziemā, visticamāk, nav nekas labs," pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā "Mammalia", raksta Jangs.

Video: Melnais lūsis savvaļā

Melnam lūsim ir daudz grūtāk saplūst ar sniegoto vidi un pielavīties medījumam. Jangs uzskata, ka tieši tas ir iemesls, kāpēc dabā nenākas bieži redzēt tādas krāsas Kanādas lūšus.

Šo lūsi Jangs novēroja no aptuveni 50 metru attāluma. Dzīvnieku, kā rādās, cilvēka klātbūtne īpaši nesatrauc, tomēr, video dzirdamās suņa rejas lielajam kaķim beigu beigās liek lēnām aizlavīties projām.

Jāatceras, ka, atrodoties pie dabas krūts un uzņemot fotogrāfijas, vienmēr var gadīties kāds dzīvnieks vai aina, kas tiešām būs iemūžināšanas vērta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu