Aizturēti tūristi, kuri nozaguši gondolu un devušies izpriecās pa Venēcijas Lielo kanālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VOJTa Herout/Shutterstock

Pāris, kas esot Francijas pilsoņi, tiek apsūdzēti par gondolas zādzību Venēcijā. Tūristi to nozaguši netālu no slavenā Akadēmijas tilta, lai ceturtdien, 20. oktobrī, ap plkst. 1.30 naktī izbrauktu pa Lielo kanālu, vēsta CNN.

Gondolas īpašnieks Džordžo Bognolo sacīja, ka laivas saturs - pārsegs, spilveni, rotājumi un citi priekšmeti vairāku simtu dolāru vērtībā - tika izmests kanālā.

Viņš sacīja, ka braucēji tika aizturēti, kad trīs vietējie iedzīvotāji garāmbraucošā laivā pamanīja gondolu, ar kuru tūristi airēja pa kanālu turp un atpakaļ, un saprata, ka kaut kas nav kārtībā.

Līdztekus iespējamai apsūdzībai krimināllietā par zādzību pārim draud arī civilprasība par zaudējumu atlīdzināšanu gondolas īpašniekam.

Gondoljers pastāstīja, ka plkst. 3.10 viņam piezvanīja policija, kas identificēja laivu.

"Viņi to izmantoja kā kanoe laivu, bet gondola nav kā kanoe - tā nebrauc taisni uz priekšu," viņš teica. "Tā nav viegli manevrējama laiva. Jāairē stāvus, ar forkolu - izliektu koka gabalu, kurā ievietots viens airis," pastāstīja Džordžo.

"Trīs vietējie iedzīvotāji uzreiz saprata, ka tā ir nozagta, apturēja viņus un izsauca policiju. Viņi izglāba manu gondolu, citādi, kas zina, kur tā būtu nokļuvusi no rīta."

Bognolo teica, ka abi tūristi - abi esot vīrieši un apmēram 30 gadus veci - smējās, kad viņš ieradās, lai identificētu savu gondolu.

"Viņi izskatījās laimīgi - patiešām laimīgi. Viņi nebija atvainojušies, viņi neteica "sorry". Tas mani ļoti sāpināja. Viņi smējās, it kā tā būtu bijusi spēle," stāstīja Džordžo.

"Viņi izdarīja patiešām nelāgi - ja es kaut ko tādu izdarītu Francijā, mani apcietinātu. Viņiem ir ārkārtīgi paveicies [ka viņi to izdarīja Itālijā]. Policija mūs nošķīra, bet es būtu gribējis viņiem sist."

Gondolas nav lētas masveidā ražotas laivas. Bognolo stāsta, ka viņa ar rokām izgrebtā laiva izmaksāja 60 000 eiro, un katru gadu viņš tērē 3000 eiro, lai to pārkrāsotu.

"Gondolas ir patiešām delikātas un skaistas, un, lai tās uzturētu, ir vajadzīgi lieli līdzekļi," viņš teica. "Es tērēju daudz naudas, lai to uzturētu kārtībā. Sajūta tāda, it kā kāds būtu aizskāris jūsu sievu vai meitu." 

Bognolo advokāts Augusto Palese pastāstīja, ka viņa klients pieprasa atlīdzināt zaudējumus par it kā no gondolas izmestajiem priekšmetiem, kā arī par skrāpējumiem un laivas bojājumiem, kuru kopsumma ir aptuveni 10 000-15 000 eiro. Tiks prasīta arī kompensācija par zaudējumiem, kas radušies peļņas zaudējumu dēļ, kā arī par morālo kaitējumu.

Advokāts sagaida, ka civilprasība tiks izskatīta aptuveni mēneša laikā, savukārt krimināllietas izskatīšana var aizņemt līdz pat sešiem mēnešiem. Viņš teica, ka apsūdzības izvirzīšana nav saistīta tikai ar naudu.

"Ja cilvēki nodara kaitējumu, viņiem par to ir jāsamaksā, bet tas ir arī mūsu tēla dēļ," viņš teica. "Bieži vien cilvēki domā, ka viņi šeit ierodas kā Disnejlendā vai atrakciju parkā. Patiesībā gondolas to īpašniekiem ir nepieciešamas, lai dzīvotu un strādātu. To nevar vienkārši nozagt," teica Džordžo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu