VIDEO ⟩ Klinšu kāpēja cīņa ar niknu lāci sašūpo internetu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds klinšu kāpējs Japānā aci pret aci sastapies ar niknu lāci. Atkauties, par laimi, izdevās. Video, kurā nofilmēts uzbrukums, nu kļuvis slavens visā pasaulē.

"Man no aizmugures uzbruka lācis, kamēr es kāpu klinšu grēdā Futago kalnā. Tā vietā, lai nobītos, es ieslēdzu sevī sajūtu – ja tas nāk, tad man nav citas izvēles, kā stāties tam pretī," video aprakstā raksta klinšu kāpējs.

Japānā mīt divas lāču sugas: Āzijas melnais lācis un brūnais lācis. Video izskatās, ka klinšu kāpējam uzbrūk Āzijas melnais lācis. Zināms, ka brūnie lāči sastopami tikai Hokaido salā. Āzijas melnie lāči parasti dzīvo ar mežu apaugušos kalnos Āzijas austrumos un var sasniegt pat 200 kilogramu svaru. Tie arī pazīstami kā agresīvi, cilvēkam ļoti bīstami dzīvnieki.

VIDEO: LĀČA UZBRUKUMS KLINŠU KĀPĒJAM

“Pārskatot video, izskatās, ka lācis man uzbruka, lai aizsargātu mazuli. Es ienācu lāča teritorijā, tomēr, tā kā tas man uzbruka, es aizstāvējos,” piebilst kāpējs.

Eksperti saka: ja gadījies sastapties ar lāci, labāk nebēgt, jo lācis tevi noskries. Vislabāk ir stāvēt uz vietas. Ja lācis ir attālāk un izskatās satraukts, pacenties ar to parunāt mierīgā balsī. Ja tas turpina tev tuvoties, izliecies agresīvs, vicinies ar rokām un skaļi kliedz. Prāta darbs būtu mežā līdzi nēsāt arī lāču aizbaidīšanai paredzētu aerosolu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu