Plāno veikt grozījumus Latvijas ceļa zīmju standartam un izstrādāt jaunu redakciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zinātnes centra "Vizium" telpas Ventspilī. Ilustratīvs attēls.
Zinātnes centra "Vizium" telpas Ventspilī. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājuši iepirkumu par jaunas redakcijas vai grozījumu izstrādi Latvijas ceļa zīmju standartam "LVS 77", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Elektronisko iepirkumu sistēmā "eis.lv" pieejamā iepirkuma dokumentācijā teikts, ka Latvijas standarti "LVS 77" ir izstrādāti 2014.gadā un pēdējo reizi labojumi veikti 2016.gadā. Ikdienā risinot ar satiksmes organizāciju saistītus jautājums ir konstatētas situācijas, kurās ir nepieciešamība pēc jauniem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem. Tāpat ar nolūku uzlabot satiksmes drošību, nepieciešams papildināt vai mainīt satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanas noteikumus. Turklāt ir saņemti priekšlikumi no iestādēm ar lūgumu izvērtēt un pārskatīt esošos nosacījumus ar mērķi veicināt satiksmes dalībnieku informētību un, piemēram, veicināt tūrisma nozares attīstību.

"LVS 77" grozījumi plānoti tikai atbilstoši priekšlikumiem, nemainot standartu konceptuāli, bet paredzot atsevišķas izmaiņas "LVS 77" sadaļās.

Vairumu priekšlikumu iesniegušas Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA), Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un LVC.

LIAA iesniegtie priekšlikumi pārsvarā attiecas uz tūrisma nozares attīstības veicināšanai, piemēram, attiecībā uz tūrisma objektiem vai velo infrastruktūru.

Savukārt CSDD priekšlikumi paredz, piemēram, no "LVS 77" izņemt "publiskā telefona" zīmi, apsvērt brīdinājuma zīmi par to, ka "vārgi (veci, slimi) gājēji šķērso ceļu", kā arī ieviest automaģistrāles sākuma un beigu zīmes.

Pieteikšanās iepirkumā noslēdzas 28.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu