VIDEO Klimata aktīvisti atdarina ikonisko "The Beatles" albuma vāka attēlu, bloķējot satiksmi Londonā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klimata aktīvisti atdarina ikonisko "The Beatles" albuma vāka attēlu, bloķējot satiksmi Londonā.
Klimata aktīvisti atdarina ikonisko "The Beatles" albuma vāka attēlu, bloķējot satiksmi Londonā. Foto: @SkyNews/Twitter.com/"Apollo.lv" kolāža

Vairāki klimata aktīvisti svētdien, 23. oktobrī, Londonā bloķēja satiksmi slavenajā "Abbey Road" krustojumā, kur uzņemts rokmūzikas grupas "The Beatles" 1969. gada albuma vāka attēls. Organizācijas "Just Stop Oil" aktīvisti tikuši aizturēti, vēsta ziņu kanāls "Sky News".

Pretrunīgi vērtētā klimata aktīvistu grupas dalībnieki pulksten 13:00 dienā apstājās uz gājēju pārejas un uzvilka oranžas vestes. Tāpat viņi turēja rokās plakātu ar uzrakstu "Just Stop Oil" ("Vienkārši apturiet naftu"). Autobraucēji bija neapmierināti ar to un sāka izmantot skaņas signālus. 

Policisti devās uz notikuma vietu un aizturēja četrus aktīvistus par tīšu šosejas traucēšanu. Satiksme tika atbrīvota ap plkst. 14:40.

Video: Klimata aktīvisti bloķē satiksmi Londonā

Viens no protestētājiem citēja "Bītlu" Džordža Harisona vārdus: "Mēs tagad esam mūsu pagātnes darbību sekas. Nākotnē mēs būsim sekas tām darbībām, kuras veicam tagad." 

"Viņa vārdi nekad nav bijuši tik patiesi kā tagad. Tāpēc te mēs esam viņa garā, sakot, ka tas, ko darām nākamo trīs gadu laikā, noteiks cilvēces nākotni.

Stāsimies pretī savām bailēm un rīkosimies ar mīlestību un drosmi, lai saglabātu visu brīnišķīgo kultūru, ko cilvēce ir radījusi," norādīja 32 gadus vecais aktīvists Šons Deiviss.

22 gadus vecais Ebens Lazarus sacīja, ka ir mūziķis un nevēlas izjaukt ikoniskāko vietu, kas asociējas ar grupu, ko viņš mīl un apbrīno. "Ja mēs netiksim galā ar klimata krīzi, mēs zaudēsim visu, ko esam radījuši, kas tiks radīts, visu, kas sagādā prieku un mierinājumu miljoniem." 

"Just Stop Oil" norāda, ka turpinās "miermīlīgi pretoties valdības plāniem līdz 2025. gadam licencēt vairāk nekā 100 jaunus naftas un gāzes projektus, kā arī valdības nespējai pildīt solījumus, lai palīdzētu cilvēkiem segt pieaugošos rēķinus".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu