VIDEO ⟩ "Slīcināt. Tā ir mūsu metode." Atlaists Kremļa propagandists, kurš aicināja nogalināt ukraiņu bērnus (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas propagandas telekanāla RT propagandists Antons Krasovskis.
Krievijas propagandas telekanāla RT propagandists Antons Krasovskis. Foto: @nexta_tv/Twitter.com

Krievijas propagandas telekanāla RT programmas vadītājs Antons Krasovskis aicināja slīcināt un dedzināt ukraiņu bērnus. Šie izteikumi izraisījuši rezonansi gan ārvalstīs, gan Krievijā. Tagad RT ir atlaidis Krasovski.

"Antona Krasovska paziņojumi ir mežonīgi un derdzīgi," ziņapmaiņas profilā "Telegram" ierakstījusi RT vadītāja Margarita Simonjana.

RT krievu valodas programmas vadītājs Krasovskis mēnešiem ilgi naidu pret Ukrainu pauž televīzijas ēterā. Kopš februāra viņš ir Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā.

Video: Kremļa propagandists Antons Krasovskis aicina nogalināt ukraiņu bērnus

Sašutumu tagad izsaukusi Krasovska televīzijas ēterā paustā prasība, ka ukraiņu bērnus, kas uzskata, ka Ukrainu okupējusi Krievija, vajadzētu iemest upē un noslīcināt vai ieslodzīt mājā un sadedzināt.

Viņš arī noliedzis Ukrainas tiesības uz pastāvēšanu, aicinājis nošaut ukraiņus un trivializējis izvarošanu.

Krasovska izteikumi izsaukuši starptautisku sašutumu, bet Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba mudinājis starptautisko sabiedrību aizliegt RT.

Simonjana skaidro, ka Krasovskis bijis "īslaicīga vājprāta" stāvoklī un šobrīd RT sadarbība ar viņu pārtraukta.

Krasovskis, kas savulaik tika uzskatīts par liberālu žurnālistu, pēdējo gadu laikā vairākkārt piesaistījis uzmanību ar vardarbības attaisnošanu.

Vēl oktobra sākumā viņš apgalvoja, ka svin raķešu triecienus Ukrainai.

"Es balkonā dancoju naktskreklā ar uzrakstu "Krievijas armija"," klāstīja propagandists.

Kā pirmdien apgalvoja Krasovskis, viņš tagad saistībā ar pēdējo skandālu nožēlo, ka pārkāpis robežu, un taisnojās, ka dažkārt mēdz aizrauties.

Kā vēsta "Radio Brīvība", Krievijas izmeklēšanas komitejas vadītājs Krasovska izteikumus pirmdien licis pārbaudīt savai iestādei.

20. oktobrī RT ēterā tika pārraidīta Krasovska autorprogramma "Antonīmi", un tās gaitā viņš sarunā ar rakstnieku Sergeju Lukjanovu piedāvāja nogalināt krievvalodīgos ukraiņu bērnus, ja viņi uzskata, ka Ukrainu okupē Krievija.

"Lūk, tieši slīcināt šo bērnus, slīcināt," sacīja Krasovskis. "Tā ir mūsu metode, uzreiz tieši met upē ar strauju tecējumu."

"Viņiem tur katru būdu sauc par priežkoka namu. Un, lūk, tieši šajā priežkoka namā iedzīt un dedzināt," mudināja Kremļa propagandists.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu