Mārtiņa Ķibilda "Atslēgu" stāsti pārtop grāmatā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

2. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkas korē tiks prezentēta mūžībā aizgājušā televīzijas raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda grāmata "Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi".

Grāmatā apkopoti Ķibilda televīzijas dokumentālajā raidījumā "Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi" apskatītie 50 nozīmīgākie Latvijas vēstures notikumi simt gados - no 1918. līdz 2018. gadam. Vēstures notikumi atklāti no neparasta skatupunkta, it kā atslēdzot durvis uz mazāk zināmiem un tāpēc īpaši intriģējošiem faktiem.

Grāmatas veidotāji norāda, ka jaunā publikācija apiet ambīciju kļūt par akadēmisku pētījumu vai enciklopēdisku faktu krājumu, bet aicina ikvienu lasītāju - neatkarīgi no vecuma un vēstures zināšanām - uz kritisku sarunu, lai lauztu stereotipus par izšķirīgu valsts pagātnes notikumu gaitu un izceltu to būtiskās likumsakarības, kā arī saikni ar šodienu.

Kā zināms, Ķibilds pēkšņi devās mūžībā 2019. gada 26.oktobrī. Neilgi pēc viņa nāves oficiāli tapa zināms nāves cēlonis. Autopsijas rezultāts bija īss un nepielūdzams: "Akūta koronārā sirds slimība." Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā.

Ķibilds Latvijas Televīzijā bija veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs.

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu