Parīzē paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija pirmo reizi notiks ārpus stadiona

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: EPA/Scanpix

2024. gada Parīzes paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija pirmo reizi tiks aizvadīta ārpus stadiona, paralimpiešu parādei dodoties cauri Francijas galvaspilsētas centram.

Paralimpieši sāks parādi Elizejas laukos pie Triumfa arkas, kas turpināsies līdz pat lielākajam laukumam Parīzē - Konkordijas laukumam.

Tiek paredzēts, ka atklāšanas ceremoniju klātienē varēs vērot apmēram 65 tūkstoši gribētāju, kas ir ekvivalents pieejamajam sēdvietu skaitam stadionā.

Parīzes paralimpisko spēļu organizatoriskā komiteja cieši strādā kopā ar Starptautisko Paralimpisko komiteju (IPC), Francijas paralimpisko un sporta komiteju (CPSF) un vietējām autoritātēm, lai pilnībā nodrošinātu pasākuma pieejamību visām personām.

Parīzes paralimpiskās spēles, kas 2024. gadā norisināsies no 28. augusta līdz 8. septembrim, būs vērienīgākās paralimpiskās spēles vēsturē, 22 sporta veidos sadalot 549 medaļu komplektus. Uz spēlēm plānots pārdot 3,4 miljonus biļešu un sagaidāms, ka tās sasniegs vēsturiski lielāko auditoriju medijos.

Tiek paredzēts, ka paralimpiskajās spēlēs piedalīsies apmēram 4400 parasportisti ar 2500 pavadošajām personām, pārstāvot līdz pat 184 delegācijas.

Pirms tam no 26. jūlija līdz 11. augustam norisināsies Parīzes olimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu