Kadirovs paziņo, ka ir neapmierināts, un aicina "noslaucīt Ukrainas pilsētas no zemes virsas" (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs.
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs. Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs publicējis paziņojumu, paužot savu neapmierinātību savā kontā ziņapmaiņas programmā "Telegram", raksta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

"Mēs mēdzam teikt, ka veicam speciālu militāru operāciju Ukrainas teritorijā, bet Krievijas teritorijā jau notiek karš. Es esmu ar to ļoti neapmierināts, ja jūs jautājat manu viedokli," norāda Kadirovs. 

Pēc Kadirova domām, reaģējot uz Krievijas teritorijas apšaudīšanu, Ukrainas pilsētas ir "jānoslauka no zemes virsas".

"Mēs jau esam izsludinājuši karastāvokli. [..] Bet viņi [ukraiņi] nekautrējas, šauj. [..] Mēs, manuprāt, atbildam vāji. Ja lādiņš lido mūsu virzienā, mūsu teritorijā, mums Ukrainas pilsētas ir jānoslauka no zemes virsas. Lai saprastu, ka  nevarat pat iedomāties šaut mūsu virzienā," turpina Kadirovs.

Pēc Kadirova domām, pieņemot lēmumu "noslaucīt Ukrainas pilsētas no zemes virsas", nevajadzētu uztraukties par Rietumu reakciju.

"Viss, kam bija jānotiek, ir noticis. Sliktāk vairs nebūs,” rezumēja Čečenijas vietvaldis.

Kā ziņots, ka Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs apgalvo, ka viņa trīs nepilngadīgie dēli esot pabijuši frontes līnijā Ukrainā, kur atkal pastiprinājusies kauju intensitāte starp Krievijas okupācijas armiju un Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Jaunākais Kadirova dēls ir tikai 14 gadus vecs, bet vecākajam apritējuši 16 gadi. Kadirovs savā "Telegram" kontā ievietojis video, kurā puiši it kā redzami frontes līnijas tuvumā, tuvumā skanot šāvieniem.

Kā norāda Kadirovs, viņa dēli Ahmats, Eli un Adams esot vērsušies pie "čečeniski runājošajiem sātaniem", kuri karo Ukrainas pusē, un aicinājuši pāriet otrā pusē.

Kadirovs oktobra sākumā paziņoja, ka viņa nepilngadīgie dēli piedalīšoties "speciālajā militārajā operācijā" Ukrainā.

Krievija ir parakstījusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) līgumu, kas liedz iesaistīt karadarbībā personas, kas ir jaunākas par 18 gadiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu