FOTO ⟩ Zemgalē plosās pieturvietu soliņu vandalis (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pieturvieta "Kāļi".
Pieturvieta "Kāļi". Foto: Latvijas Valsts ceļi/Facebook.com

Uz Latvijas autoceļiem Dobeles un Tukuma novadā šajā nedēļā atklāti vandalisma un zādzību gadījumi, kuros bojāti soliņi 15 autobusu pieturvietās, vēsta VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). 

Soliņiem ir izzāģētas un nozagtas kopā 69 koka latas. Vandaļu nodarītie zaudējumi ir 1157,17 eiro.

LVC Zemgales reģionālā nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par valsts autoceļam nodarītajiem zaudējumiem ar lūgumu izmeklēt pieturvietu soliņu bojāšanas gadījumu.

Foto: Zemgalē plosās pietuvietu vandalis

Zemgalē plosās pietuvietu vandalis.
Zemgalē plosās pietuvietu vandalis. Foto: Latvijas Valsts ceļi/Facebook.com
Zemgalē plosās pietuvietu vandalis.
Zemgalē plosās pietuvietu vandalis. Foto: Latvijas Valsts ceļi/Facebook.com

Apzagtās pieturas atrodas uz Liepājas šosejas (A9), kā arī reģionālajiem autoceļiem Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98) un Dobele-Jaunbērze (P102). Dobeles novadā aprīkojums vienā vai abās brauktuves pusēs bojāts deviņās pieturās: "Lejasstrazdu pagrieziens", "Līvbērzes stacija", "Aņģi", "Kāļi", "Rasas", "Vēdzeles", bet Tukuma novadā sešās: "Pikšas", "Bražas", "Apšupes ferma", "Atmodas", "Pagrieziens uz Džūksti".

Katru gadu uz Latvijas valsts autoceļiem tiek nozagts vai sabojāts sabiedriskā transporta pieturvietu un cits autoceļu aprīkojums, ceļazīmes, drošības barjeras, luksofori, apgaismojums. Zādzību un vandālisma sekas ir ne vien materiālie zaudējumi, kas ik gadu ir vairāki simti tūkstošu eiro, un mazākas ērtības, bet, pats svarīgākais, - tādā veidā bieži tiek apdraudēta autoceļu lietotāju drošība.

LVC aicina autovadītājus būt vērīgiem un informēt Valsts policiju, ja tiek pamanīta zādzība vai apzināts ceļu aprīkojuma bojājums, kā arī informēt uzņēmuma Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu