Igaunijā būs apskatāmas reālistiskas Leonardo da Vinči, Salvadora Dalī, Mikelandželo un citu slavenu personāžu vaska figūras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Piektdien, 28.oktobrī, Igaunijas centrā "Rocca Al Mare" tiks atklāta Eiropā lielākā vaska izstāde, kurā varēs aplūkot reālistiskas vēsturiskas personas, rakstniekus un māksliniekus, kā arī slavenus filmu un multfilmu varoņus. 

Vaska izstādē skatītājiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 40 reālistiskas vaska figūras.

Izstādes kurators Armēns Harutjunjans pastāstīja, ka visas figūras darinājuši labākie Eiropas vaska figūru meistari, kuri savos darbos izmantojuši vēsturiski ticamus datus un liecības, un īpaša uzmanība pievērsta varoņu tērpiem. Figūrām neesot nevienas nepilnības.

"Tās ir ne tikai reālistiskas, bet arī dzīvīgas, piemēram, acis veidotas no augsti kvalitatīvām acu protēzēm. Tās izskatās kā īstas."

Izstādē būs apskatāmi slaveni izgudrotāji, mākslinieki un vēsturiski rakstnieki, slaveni aktieri un dziedātāji, kā arī populāri filmu varoņi.

"Apmeklētāji var redzēt, kā dzīvē izskatījās, piemēram, Leonardo da Vinči, Salvadors Dalī un Mikelandželo. Unikālās vaska figūru kolekcijas pērle ir kompozīcija, kuras pamatā ir slavenā Sandro Botičelli glezna "Venēras dzimšana”, kā arī sengrieķu dievietes Pallas Atēnas vaska figūra," piebilda Harutjunjans.

Viņš piebilda, ka bērniem patiks vairāki slaveni tēli no bērnu filmām un multfilmām, tostarp kapteinis Džeks Sparovs (atveido Džonijs Deps) un pirātu karaliene Elizabete Svana (atveido Keira Naitlija) no filmas "Karību jūras pirāti". Apskatāmi būs arī populārās multfilmas "Ledus laikmets" varoņi.

"Vaska izstādes mērķis ir izklaidējošs un izglītojošs, jo reālistiskās vaska figūras sniedz apmeklētājiem priekšstatu par to, kā patiesībā izskatījās vēsturiskas personas savā laikā," sacīja Harutjunjans.

"Rocca al Mare" centra vadītājs Kristjans Maaruss piebilda: "Tā kā Eiropā veiksmīgā vaska izstāde ir aizraujošs atklājums gan bērniem, gan pieaugušajiem, mākslas izstādes atklāšana tirdzniecības centrā veicinās bagātīgu ikdienas pieredzi," sacīja Maaruss.

Vaska izstāde tiks atklāta "Rocca Al Mare" centrā piektdien, 28.oktobrī, plkst. 14.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu