Tapusi unikāla Kristiana Brektes un IKEA kolekcija iniciatīvai "Pamani vardarbību" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mākslinieks Kristians Brekte.
Mākslinieks Kristians Brekte. Foto: Publicitātes foto

IKEA sākusi sociālās atbildības iniciatīvu "Pamani vardarbību". Tās mērķis ir pievērst uzmanību vardarbībai mājās un iedrošināt gan cietušos, gan līdzcilvēkus neklusēt. Sadarbībā ar mākslinieku Kristianu Brekti IKEA ir radījusi unikālu un limitētu kolekciju, no kuras iegūtā peļņa tiks ziedota ģimenes krīzes centru labiekārtošanai.

"Lai gan vardarbība ģimenē ir sastopama mūsu ikdienā vairāk, nekā mēs to vēlamies pamanīt, tomēr jūtu, ka daļa sabiedrības izvēlas to noliegt un norobežoties no tās. Esmu pievienojies iniciatīvai "Pamani vardarbību", lai pievērstu uzmanību tai "nepareizajai" pasaulei, jo tikai turot acis vaļā un vēršoties pret vardarbību ģimenē, mēs varēsim palīdzēt un mazināt to savā vidē," skaidro mākslinieks Kristians Brekte.

Mākslinieks Kristians Brekte, kolekcija "Pamani vardarbību".
Mākslinieks Kristians Brekte, kolekcija "Pamani vardarbību". Foto: Publicitātes foto

"Mēs esam pārliecināti, ka mājām ir jābūt drošai un laimīgai vietai, tāpēc cenšamies kļūt par balsi sabiedrībā, kas veicina izpratni par vardarbību, piedāvā pieejamo palīdzību un tādējādi sniedz savu ieguldījumu, lai veidotu labāku nākotnes sabiedrību. Sadarbība ar vietējo mākslinieku, kas ir pirmā šāda veida sadarbība Latvijā, palīdzēs padarīt šo balsi vēl skaļāku," uzsver IKEA Latvija vadītājs Pēteris Grīnbergs.

Ir īpaši svarīgi pamanīt vardarbību sev blakus un neklusēt par to. Katra trešā sieviete Latvijā vismaz reizi dzīvē ir cietusi no partnera vardarbības. 51% iedzīvotāju, kas cietuši no vardarbības ģimenē, nevienam par to nav teikuši, liecina IKEA veiktā aptauja.

Atbalstot kampaņu, ikviens IKEA veikalā Rīgā var iegādāties īpašas somas un nozīmīti, kas ikdienā atgādinātu, ka nedrīkst pievērt acis uz būtisko. Uz mākslinieka Kristiana Brektes somām ir simbolisks vēstījums – grafiski attēlotas acis un asaras, un frāze "Viss labi", aiz kuras cilvēki nereti cenšas maskēt sāpes. Somas lences atgādina drošības jostas un simbolizē no vardarbības cietušo neaizsargātību. Iegādājoties somas, visa peļņa tiks ziedota, lai uzlabotu apstākļus ģimenes krīzes centros.

Foto: Publicitātes foto

Kur vērsties pēc palīdzības vardarbībā cietušajiem

Atbalsta tālrunis vardarbībā cietušajiem: 116 006 (katru dienu plkst. 12 līdz 22) 

Diennakts krīzes tālrunis emocionālajam un psiholoģiskajam atbalstam: 116 123 un 27722292.

Ja tev ir tieši draudi vai pamani vardarbību, zvani 110.

Lai uzzinātu vairāk par to, kā atpazīt vardarbību ģimenē, ienāc www.cietusajiem.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu