Dāvja Bertāna tēvs skaidro, kāpēc viņa dēls joprojām nevar atgriezties laukumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna tēvs Dainis, viesojoties ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidierakstā "Sporta Studijas aizkulises", pastāstīja par sava dēla veselības likstu cēloņiem.

Labās kājas ceļgala savainojums Dāvim Bertānam liedza piedalīties pirmssezonas pārbaudes spēlēs, un tā paša iemesla dēļ viņš pagaidām nevar palīdzēt "Mavericks" komandai arī sezonas sākumā.

Pagaidām gan joprojām nav skaidrības, cik nopietns ir Bertāna savainojums, kā arī nav zināms viņa atgriešanās laiks.

Sportista tēvs Dainis Bertāns LTV raidierakstā pauda, ka iemesls dēla nespēlēšanai nav kāda klasiska trauma, bet gan neveiksmīgas medicīniskās manipulācijas sekas.

"Grūti tagad pateikt [kad Dāvis atgriezīsies laukumā]. Man liekas, ka viņi tur paši nezina. Lai cik būtu dīvaini, viņam ceļgalā laida šķidrumu, kas ir regulāri jāatjauno. Lai saitēm tur vieglāk.

Cik es saprotu, dakteris neveiksmīgi iedūra... Tāpēc veidojas iekaisums. Tagad cīnās ar to iekaisumu, bet neviens nezina, cik ātri tas viss notiks. Tas var būt arī mēnesis. Prasīju Dāvim, bet viņš arī nezina, kad [varēs atgriezties]. Viņš trenējas, bet pārsvarā strādā ar personīgo fizioterapeitu. Magnētisko rezonansi uztaisīja, bet iekaisums nemazinās. Viņi tur netiek gudri," situāciju ieskicēja Bertāns.

"Mavericks" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no trim spēlēm, ieņemot 11. vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu