Brīvo attiecību piekritējs Mārtiņš skaidro, kāpēc ir intīmos sakaros ar vairākām partnerēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Viņš, viņa un vēl trešais. Vieni saka, ka poliamoriskām attiecībām nav nākotnes, savukārt citi uzskata tādas par amorālām. Taču arī mūsu sabiedrībā ir cilvēki, kuri uzskata – būt kopā ar vairākiem partneriem ir pilnīgi normāli, vēsta TV3 sarunu šovs "Zilonis studijā".

Kā TV3 sarunu šovā "Zilonis studijā" atzīst Mārtiņš Osis – vīrietis, kurš savās attiecībās bauda brīvību, – ne visi cilvēki ir radīti monogāmijai jeb vienam partnerim, taču arī poliamorija un brīvās attiecības nav ceļš visiem.

Mārtiņš spiež, ka daudzi cilvēki ar laiku nonāk pie secinājuma, ka "viņiem nav nepieciešama ekskluzivitāte, tikai viens cilvēks, viņiem ir ērti, patīkami un vērtīgi būt attiecībās ar vairākiem cilvēkiem."

Mārtiņš piekopj atvērto jeb brīvo attiecību modeli. "Man ir primārās jeb pamatattiecības, un mēs abi divi tiekamies arī ar citiem cilvēkiem, bet nopietnas kopā dzīvošanas un ilgtermiņa attiecības mums ir tikai vienam ar otru," pauda Mārtiņš.

Pie secinājuma, ka šāds attiecību modelis viņam ir piemērotākais, puisis nonāca mērķtiecīgi. "25, 26 gadu vecumā es jau biju precējies, vienreiz sieva šo tēmu ierosināja, pajautājot, ko es domāju. Tajā laikā es biju izteikti monogāms, man uzreiz bija "nē".

Bet doma tomēr nelika mieru, un, jo vairāk es par to domāju, jo vairāk sapratu, ka nevaru atrast pamatotu iemeslus, kāpēc "nē". Es to galvā malu un domāju, un apmēram pusotra gada laikā pilnībā nomainīju savu skatījumu. Kopš tā laika nav bijis iemesla mainīt atpakaļ," skaidroja Mārtiņš, kurš gan šobrīd nav precējies.

Viņš stāsta, ka ar savu tagadējo partneri viens otram ir galvenā prioritāte un pamatā strādā pie savām attiecībām. "Tās ir attiecības ar brīvību, nepiespiestību tādā ziņā, ka, pavadot laiku kopā ar citiem cilvēkiem, mums nav jāuztraucas, ko otrs varētu uzzināt vai neuzzināt un kas no tā varētu izrietēt," skaidroja Mārtiņš.

Puisis norāda, ka, esot brīvās attiecībās, viņa ikdiena īpaši neatšķiras, "vienīgi kopīgais kalendārs vairāk jāizmanto", lai organizētu laiku, ko pavadīt divatā un kopā ar citiem cilvēkiem.

Jautāts, cik daudz viņš stāsta savai partnerei par to, kas ir noticis vakarā, kad viņš devies uz randiņu ar citu dāmu, Mārtiņš sacīja: "Tam nav stingru noteikumu. Tā ir viena no lietām, ko mēs dabiski, esot un dzīvojot kopā, uztaustām un saprotam, kas otram ir interesanti no tā, kas ir noticis, un kas ir liekas detaļas.

Ja es pārguļu ar citu cilvēku, kāpēc man partnerim stāstīt visas pozas, ja vien tā nav bijusi kāda īpaša akrobātiska poza. Tas ir tavs piedzīvojums, tava pieredze, kurā tu padalies vispārīgi, bet iet detaļās īsti nav vajadzības."

Iespēju, ka viņš varētu atgriezties monogāmās attiecībās, Mārtiņš drīzāk izslēdz nekā pieļauj: "Man nav problēmu, es varu būt monogāmās attiecībās, tas, protams, ir mazāk komfortabli, bet tas var būt tā vērts, taču es nedomāju, ka tā varētu notikt. Es šobrīd jūtos atradis savu perfekto cilvēku. Pat ja man būtu citas attiecības, ļoti šaubos, ka tās būtu monogāmas."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu