RFS futbolisti Konferences līgas priekšpēdējā mačā zaudē "Hearts" komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Iličs (baltajā formā) pret Edinburgas "Hearts".
Andrejs Iličs (baltajā formā) pret Edinburgas "Hearts". Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien izbraukumā UEFA Konferences līgas mačā ar rezultātu 1:2 (1:2) zaudēja Edinburgas "Hearts", mača galotnē izmisīgi cenšoties izraut neizšķirtu.

Zaudējums nozīmē, ka rīdzinieki savā apakšgrupā ieņems ceturto vietu.

Vārtus Rīgas komandas labā guva Kevins Frīzenbihlers, kamēr pretiniekiem izcēlās Lorenss Šenklends un Endijs Halidejs.

Pirms tam otrā A apakšgrupas spēlē Itālijā Florences "Fiorentina" ar 2:1 (1:1) uzvarēja Stambulas "Bašakšehir", liedzot Skotijas un Latvijas klubiem pretendēt uz vietu "play-off". Grupas pēdējā spēlē rīdzinieki pēc nedēļas mājās cīnīsies ar Florences futbolistiem.

Pirms pēdējās spēles pa desmit punktiem ir Turcijas un Itālijas komandām, sešus punktus guvusi Skotijas vienība, bet divi punkti ir Latvijas kluba futbolistiem.

Jau spēles trešajā minūtē "Hearts" pārtvēra bumbu laukuma vidusdaļā un uzbrukuma noslēgumā vienatnē pret Pāvelu Šteinboru nonākušais Lorenss Šenklends izklupienā panāca 1:0. Šteinbors cieta sadursmē ar pretinieku futbolistu, taču varēja turpināt maču.

Astotajā minūtē pēc stūra sitiena RFS komandai bija bīstams moments pie pretinieku vārtiem, bet četras minūtes vēlāk otrā laukuma galā pēc Endija Halideja sitiena bumbu RFS cietoksnī ievirzīja Vitālijs Jagodinskis.

Puslaika vidū rīdziniekiem padevās labs uzbrukums, taču Kevina Frīzenbihlera sitiens tika bloķēts. 31. minūtē Oresta Kjomurdzoglu brīvsitienu meistarīgi atvairīja Šteinbors, neļaujot RFS nonākt neapskaužamā situācijā.

Četras minūtes vēlāk pēc stūra sitiena savu meistarību nodemonstrēja arī Kreigs Gordons, atvairot vēl vienu Frīzenbihlera raidījumu. Tomēr 39.minūtē pēc ilgiem centieniem Frīzenbihlers, saņemot Andeja Iliča piespēli, ar teicamu tālšāvienu raidīja bumbu mērķī un panāca 1:2. Puslaika kompensācijas laika pēdējās sekundēs iespēja bija arī Iličam.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām 15 minūtēm Frīzenbihlers ar vēl vienu teicamu tālsitienu norībināja vārtu pārliktni. Nedaudz vēlāk Šteinbors neitralizēja Džoša Džinelli izpildīto sitienu no soda laukuma stūra.

Puslaika vidū vieglu sitienu no tuvas distances izpildīja Iličs, bet nedaudz vēlāk tikai vārtu stabs glāba rīdziniekus pēc Šenklenda raidījuma. Savukārt pamatlaika beigām pēc Denisa Rakela piespēles Žiga Lipuščeks ar galvu sita bumbu garām vārtu stabam.

Kompensācijas laikā Jagodinsks ar pārkāpumu pārtrauca "Hearts" pretuzbrukumu un ar sarkano kartīti tika noraidīts no laukuma, tādējādi pēdējā mačā aizsargs nepiedalīsies.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu