Rīgas autoostas pasažieri neizpratnē: vai gaismas tablo nav novietoti ačgārni? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas starptautiskā autoosta.
Rīgas starptautiskā autoosta. Foto: VictoriaUs/Shutterstock

Dodoties uz autobusa pieturu Rīgas starptautiskajā autoostā, kāds rīdzinieks izbrīnījies par skatu, kas sagaida pasažierus: elektroniskie gaismas tablo ar informāciju par reisiem un autobusa atiešanas laiku pagriezti pret pasažieriem ar aizmuguri. Vai tā jābūt?

Ārzemju inženiera darbs, ko neviens nepārbaudīja?

Dzejnieks Aivars Eipurs redzēto apraksta savā "Facebook" kontā: "Pēc ilgāka pārtraukuma nonācis Rīgas autoostā, biju priecīgs par jaunajiem plašajiem peroniem pie kanāla, lai arī šoreiz bez jumta. Kad par to ieminējos darbā, biju pārsteigts, ka kolēģe sadrūvējas un visai pikti norāda uz, viņasprāt, kaut ko pilnīgi neloģisku.

Nākamreiz konstatēju, ka viņai pilnīga taisnība. Nebiju ievērojis, ka gaismas tablo autobusu atiešanas punktos ir ar uzrakstiem uz Daugavas pusi.

Maigi izsakoties, visai īpatnēji. Vai tiešām viens cilvēks to darījis naktī un neviens nav pārbaudījis?

Vai arī – tas bijis kāds dārgi algots ārzemju inženieris, kurš par Latviju lasījis tikai kādā vēsturiskā romānā. Viņš būtu varējis domāt, ka aborigēni atpeldēs līdz autoostai pa Daugavu, no abām pusēm, un tad pa taisno dosies uz iekāpšanu, nemaz neaizejot līdz kasēm."

Arī citi autoostas pasažieri pamanījuši īpatno skatu un mēģina tam rast izskaidrojumu.

Gunta saka: "Man liekas, ka tā ir tehniska ķibele, ko viņi nemācēja citādi izdarīt. Tos tablo pārcēla no iepriekšējām izbrauktuvēm uzbēruma malā un tad sanāca atsprākleniski. Jāpaciešas, kamēr pabeigs uzbēruma pārbūvi. Tad gan jau ka atliks atpakaļ."

Arī Inga domā līdzīgi: "Man šķita, ka tas ir tāpēc, ka pašreiz izbūvēti pienākšanas peroni, kurus izmanto arī atiešanai, kamēr notiek pārbūve. Es vismaz tā sev izskaidroju."

Linda saka: "Mūsdienās arvien vairāk tiek lietotas elektroniskās biļetes, tādējādi laba daļa potenciālo braucēju patiešām nonāk autoostā no Daugavas puses, arī man tā pēdējā laikā šad tad gadījies. Tomēr vairums noteikti joprojām iet cauri kasēm - un tablo noteikti būtu loģiskāk pavērst pret autoostas ēku."

Komentārs no autoostas

Rīgas starptautiskās autoostas loģistikas un IT direktors Juris Pēpulis skaidro: "Platformu pārbūves laikā uz jaunajām atiešanas platformām tika pārvietoti vecie informatīvie tablo. Esošie tablo ir vienpusējie.

Tablo atiešanas platformās ir izvietoti tieši pretī autobusa piestāšanas vietām, lai uz platformas stāvošie pasažieri redzētu gan tablo, gan piebraucošos autobusus. Šo pašu tablo arī redz autobusa šoferis, jo autobuss atiet pēc laika, kas ir uz tablo."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu