RAKUS jaunie ārsti sniegs konsultācijas par endoskopijas izmeklēšanas metodēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) notiks informatīvi - izglītojoši pasākumi, kur Endoskopiju nodaļas jaunie ārsti sniegs konsultācijas par endoskopijas izmeklēšanas metodēm, atgādinot, cik svarīgi ir sekot veselības stāvokļa izmaiņām un veikt nepieciešamos kolorektālā vēža skrīninga izmeklējumus, informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Pasākuma pirmajā daļā mediju pārstāvji tiks informēti par Iekšķīgo slimību klīnikas Endoskopiju nodaļas līdzšinējās un turpmākās attīstības virzieniem, lai pilnveidotu diagnostikas, ārstēšanas un veselības aprūpes pakalpojumus mūsu slimnīcas ambulatoriem, kā arī stacionāra pacientiem.

Savukārt laika posmā no plkst.10.30 līdz plkst.14 ikvienam interesentam būs iespēja konsultēties par to, kā pareizi sagatavoties pirms kolonoskopijas izmeklējuma, kā arī par endoskopijas izmeklēšanas metodēm un kolorektālā vēža skrīningu. Tāpat interesenti varēs konsultēties par sarkanā karoga simptomiem, kas liecina par to, ka pacientam ir jāvēršas pie ģimenes ārsta vai gastroenterologa vai jāsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība, lai izvērtētu tālāko taktiku un nepieciešamos izmeklējumus.

Pasākumā piedalīsies sekojoši RAKUS pārstāvji - Iekšķīgo slimību klīnikas Endoskopiju nodaļas vadītāja Anita Lapiņa, Iekšķīgo slimību klīnikas Endoskopiju nodaļā un Iekšķīgo slimību katedras docētāja Zane Straume.

Konsultēs arī Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes topošās ārstes un rezidentes Zane Dzērve, Elīna Runce, Marija Starovecka, Laura Blomniece.

Pasākums notiks 1.novembrī plkst.10 stacionāra "Gaiļezers" 2.stāvā.

Šogad RAKUS Endoskopiju nodaļai aprit 40 gadu jubileja. Par godu šim notikumam tiks rīkoti informatīvi izglītojoši pasākumi ikvienam interesentam, kā arī apmācību konference ģimenes ārstiem un endoskopiju speciālistiem par jaunākajām diagnostikas un endoskopiskās terapijas iespējām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu