Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Traģēdija Seulā: Halovīna svinību drūzmā vairāk nekā 100 bojāgājušo (2)

18+
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā drūzmā Halovīna svinībās dzīvību zaudējuši 153 cilvēki, bet 103 ievainoti, vēsta ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz amatpersonām.

19 no ievainotajiem cilvēkiem atrodas kritiskā stāvoklī, tādēļ mirušo skaits var vēl pieaugt, pavēstīja Dienvidkorejas ugunsdzēsības departaments.

Lielākā daļa bojāgājušo ir gados jauni cilvēki. Mirušo vidū ir arī aptuveni 20 ārvalstu pilsoņi. Mediji vēstīja, ka dzīvību zaudējuši Ķīnas, Irānas, Krievijas, ASV, Francijas, Austrālijas, Vjetnamas, Uzbekistānas, Norvēģijas, Kazahstānas, Šrilankas, Taizemes un Austrijas pilsoņi.

Ielās Itevanas rajonā bijis tik daudz cilvēku, ka ātrās palīdzības brigādēm bijis grūti izkļūt cauri pūlim, lai sniegtu palīdzību cietušajiem, pastāstīja aculiecinieki.

Cilvēki drūzmā gājuši bojā, kad liels pūlis sācis grūsties uz priekšu šaurā šķērsielā pie viesnīcas "Hamilton", kas ir viena no populārākajām uzdzīves vietām galvaspilsētā, skaidroja nacionālā ugunsdzēsēju dienesta pārstāvis Čojs Čhonsiks.

Uz nelaimes gadījuma rajonu tika nosūtīti vairāk nekā 1700 avārijas dienestu darbinieku no visas valsts, tai skaitā aptuveni 520 ugunsdzēsēji un 1100 policisti un simtiem ātrās palīdzības dienesta darbinieku.

Vietējie mediji vēstīja, ka uz Itevanas rajona Halovīna svinībām bija ieradušies aptuveni 100 000 cilvēku.

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols svētdien izsludinājis valstī sēras un aicinājis amatpersonas rūpīgi izmeklēt šo traģēdiju.

Foto: AFP/Scanpix
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu