Rīgas ostā svētdien iespējams aplūkot NATO kuģus un militāro tehniku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO pirmās pastāvīgās jūras spēku grupas (Standing NATO Maritime group one, SNMG1) kuģi  Rīgas pasažieru ostā.
NATO pirmās pastāvīgās jūras spēku grupas (Standing NATO Maritime group one, SNMG1) kuģi Rīgas pasažieru ostā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Pasažieru ostas kuģu piestātnes apmeklētāji svētdien, 30. oktobrī, no plkst.12 līdz 15, varēs uzzināt vairāk par trīs no četriem NATO pirmās pastāvīgās jūras spēku grupas karakuģiem. Būs iespējams arī apskatīt Zemessardzes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas militāro tehniku, norāda Nacionālie bruņotie spēki.

Kuģi gan netiks atvērti apskatei.

Pasākuma laikā ieeja piestātnēs MK-3 un MK-4 būs no pasažieru termināļa puses, savukārt izeja - pie Vanšu tilta.

Drošības apsvērumu dēļ izlases kārtībā pie ieejas var tikt pārbaudītas iedzīvotāju personīgās mantas.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 31. oktobrim Rīgas pasažieru ostā plānotā vizītē ieradīsies šobrīd Baltijas jūrā izvietotās NATO pirmās pastāvīgās jūras spēku grupas (SNMG1) karakuģi, demonstrējot NATO klātbūtni un stiprinot kolektīvās aizsardzības principus Baltijas jūras reģionā.

Šoreiz grupas sastāvā ir Nīderlandes fregate "Tromp", Norvēģijas fregate "Roald Amundsen", Dānijas fregate "Esbern Snare" un Norvēģijas apgādes kuģis "Maud".

Minētās grupas kuģi tikai citā sastāvā Rīgas ostā vairākkārt uzturējušies arī iepriekš. Kuģi uzturējās šopavasar, 2019. gada novembrī, 2019. gada pavasarī un arī iepriekš tie bijuši redzami Ventspils un Liepājas ostās.

SNMG1 ir viena no četrām NATO pastāvīgajām Jūras spēku grupām. NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas veido NATO Reaģēšanas spēku jūras komponenti, kas darbojas kā tūlītējas reaģēšanas spēki, spējot nekavējoties veikt operācijas jebkurā vietā.

NATO pastāvīgo Jūras spēku grupu uzdevums ir nodrošināt aliansi ar pastāvīgiem jūras spēkiem, kas vienmēr atrodas jūrā, spēj veikt misijas miera un krīzes laikā. Piedaloties sabiedroto valstu Jūras spēku treniņos un apmācībās, tiek uzturēta gatavība, nodrošinot sadarbību un savietojamība jūrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu